Flere døde: VM-stadion styrtet sammen i Brasilien

Tragedie skaber nye problemer for stærkt kritiserede forberedelser til næste sommers fodbold-fest

Efter tragedien ses arbejdere her ved det næsten færdigbyggede stadion, der om kort tid skulle godkendes af FIFA. (Foto: AP/Nelson Antoine)
Efter tragedien ses arbejdere her ved det næsten færdigbyggede stadion, der om kort tid skulle godkendes af FIFA. (Foto: AP/Nelson Antoine)

Mindst to personer mistede livet, og en tredje blev alvorligt kvæstet, da et stadion onsdag styrtede delvist sammen under konstruktion i den brasilianske storby Sao Paulo, skriver netmediet O Globo.

Stadionet Itaquerão skal huse åbningskampen under næste sommers VM i fodbold og senere danne ny hjemmebane for Sao Paulo-holdet Corinthians.<br /><br /><p>Ulykken blev fremkaldt af stor kran, der væltede under den sidste etape af kæmpebyggeriet.</p><a id="_15cc8923-16ea-4514-8dd0-2fe3e67a5bd7" href="https://ekstrabladet.dk/plus/sportogspil/article4815667.ece">Brasilien skulle aldrig have haft VM</a><br /><br /><p><b>Metal ligger hulter til bulter</b><br /> Ifølge AP skete der betydelige skader på stadionet, og dele af det østlige tilskuerområde er ødelagt.</p><p>På fotos fra området ses foruden den væltede kran en nedstyrtet tagkonstruktion. Det hele ligger hulter til bulter som en kæmpe bunke metal.</p><p>O Globo skriver, at ulykken skete ved middagstid lokal tid, da materiale med en vægt på 500 ton styrtede ned. Til alt held var en stor del af arbejderne borte fra byggepladsen for at spise frokost.</p><a id="_a7e0db21-2372-456c-a5e5-1177b52fe741" href="https://ekstrabladet.dk/plus/sportogspil/article4588264.ece">VM kan eksplodere i vold</a><br /><br /><p>Den ulykkesramte arena var i forvejen forsinket og nåede ikke som planlagt at blive klar til Confederations Cup tidligere i år.</p><p>Ved seks andre stadioner er der ligeledes problemer med at blive færdige til tiden, skriver AP. De enorme omkostninger ved hele VM-projektet har tidligere fremkaldt store folkelige protester i Brasilien.</p><a id="_8ce1e437-afbf-4cc1-af2f-2c8ea80b64ad" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4815510.ece">Vilde fodboldprotester i Brasilien</a><br /><br /><p>Foruden åbningskampen 12. juni er fem andre VM-kampe, herunder en semifinale, berammet til at blive afviklet på Itaquerão-stadion.</p><p><b>Fodbold-pampere i sorg</b><br /> Efter nyheden om ulykken strømmede berørte meldinger ind fra både FIFA, Corinthians og den lokale brasilianske VM-komite.</p><p>- FIFA har erfaret om arbejdernes død på Arena Corinthians med stor sorg. Vi sender vores dybfølte kondolencer til familierne til dem, der så tragisk omkom, lyder det.</p><p>Den internationale fodbolds topledelse forsikrer videre, at 'arbejdernes sikkerhed har topprioritet'.</p><p>FIFA's præsident Sepp Blatter siger, at han er i dyb sorg, mens fodboldorganisationens generalsekretær Jerome Valcke tilføjer, at han er 'ekstremt chokeret over nyhederne fra Sao Paulo'.</p>
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere