Fandt mystisk gravsted: 'Hårene rejste sig på armene'

Gravsted bag storcenter i Næstved viste sig at være sidste hvilested for en fugl - men både politiet og de unge mænd, der fandt graven, frygtede, at der lå et spædbarn begravet

Dette syn mødte tre unge mænd, da de gik rundt på området bag Næstved Storcenter. De nåede at tage et billede, inden politiet ankom. Billedet er maskeret af Ekstra Bladet. (Privatfoto)
Dette syn mødte tre unge mænd, da de gik rundt på området bag Næstved Storcenter. De nåede at tage et billede, inden politiet ankom. Billedet er maskeret af Ekstra Bladet. (Privatfoto)

Var det dig, der begravede fuglen? Så send en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Da tre unge mænd fra Næstved var ude at gå i området omkring Næstved Storcenter, fik de sig en yderst ubehagelig oplevelse.

Da den ene gik lidt væk fra de andre for at lade vandet, opdagede han nemlig noget, der mindede om et gravsted - en forhøjning i jorden, der var overdækket med gran. Ovenpå var der stillet et kors.

Men det var ikke graven i sig selv, der gjorde de tre kammerater forskrækkede. Det var den store bunke af fotos af et spædbarn, som var strøet ud over stedet.

Se også: Politiaktion: Mistænkeligt fund bag storcenter

- Vi fik kuldegysninger, og hårene på vores arme rejste sig, fortæller en 26-årig mand til Ekstra Bladet. Han ønsker af personlige årsager ikke at stå frem med navn, men Ekstra Bladet er bekendt med hans identitet.

- Det var mega ubehageligt, tilføjer han.

De tog et billede - som ses øverst i artiklen - og ringede straks til politiet.

Efterfølgende blev området hurtigt afspærret, og politiet tilkaldte teknikere og efterforskere, fordi der var en mistanke om, at der lå et spædbarn begravet.

Det viste sig dog senere, at der ikke var begravet et menneske under de mange børnefotos. I stedet fandt politiet en kuvert med resterne af en fugl - formentlig et kæledyr, som var blevet begravet af sin ejer.

Se også: Mystisk fund var begravet kælefugl

- Vi ved ikke, hvem der har begravet fuglen, men det kan være børn, der har ville give deres kæledyr en ordentlig begravelse, siger vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi ved ikke, hvorfor der var lagt fotos af et barn ovenpå graven, det kan have været for at skabe opmærksomhed, tilføjer han.

Politiet brugte adskillige ressourcer på at undersøge sagen onsdag aften, men gør ikke mere ud af at få klarlagt omstændighederne omkring den lidt makabre fuglebegravelse.

1 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
3 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
4 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
5 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
6 af 7 Politiet afspærrede området bag Næstved Storcenter og arbejdede på stedet i timevis. (Foto: Per Rasmussen)
7 af 7 Dette syn mødte tre unge mænd, da de gik rundt på området bag Næstved Storcenter. De nåede at tage et billede, inden politiet ankom. Billedet er maskeret af Ekstra Bladet. (Privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere