Helikopter blændet under eftersøgning af forsvundet

En beboer på Frederiksberg blev i nat træt af støjen fra en helikopter og blændede piloterne med laserpen. Den forsvundne kvinde blev i nat indlagt på hospitalet

Den 63-årige Hanne Vensild er fundet igen, men en af Flyvevåbnet Fennec helikoptere blev blændet i nat med laser under eftersøgningen af hende. (privatfoto)
Den 63-årige Hanne Vensild er fundet igen, men en af Flyvevåbnet Fennec helikoptere blev blændet i nat med laser under eftersøgningen af hende. (privatfoto)

Under en eftersøgning i nat på Frederiksberg, hvor politiet og flyvevåbnet ledte efter en bortgået dement 63-årig kvinde, blev en 59-årig beboer så træt af støjen fra helikopteren, at han blændede piloterne med en laserpen.

Dét er livsfarligt, fordi piloterne bærer 'nat-briller', der forstærker lyset mange tusinde gange, og de risikerer at blive midlertidigt 'blinde' af laserlyset.

Men helikopteren blev hængende over området, og piloterne fik dirigeret en politipatrujle frem til ejendommen, hvor beboeren blev anholdt. Den 59-årige sigtes efter straffelovens § 184 om forstyrrelse af sikkerheden for luftfarttøjer, der kan straffes med op til to års fængsel og under særligt skærpende omstændigheder op til seks år.

Politiet overvejede at kræve den 59-årige varetægtsfængslet, men det blev droppet. Han er løsladt, men stadig sigtet. Politiet har beslaglagt hans laserpen, oplyser vagtleder Frank Lund, Station Bellahøj.

Se også: Livsfarligt laser-lys mod helikopter

Den 63-årige Hanne Vensild forlod plejehjemmet Sankt Nikolaj på Frederiksberg i går ved 16.30-tiden. Mens politiet ledte efter hende i nat, blev hun indlagt på Bispebjerg Hospital efter at være faldet på gaden. Men den oplysning fik politiet først i dag.

Ringer til hospitalerne
- Vi ringer altid rundt til hospitalerne for at høre om en savnet er blevet indlagt, men noget er gået galt i dette tilfælde, siger central vagtleder John Hansen til Ekstra Bladet.

Den 63-årige var svækket, og skal formentlig være indlagt nogen tid.

Hun har tidligere været bortgået, men er ikke i stand til at klare sig selv, så politiet satte en større eftersøgning i gang i aftes med hunde og en Fennec helikopter fra Flyvevåbnet, som Københavns politi har til rådighed i denne uge.

Helikopteren blev brugt til at eftersøge Hanne Vensild over Frederiksberg og søområderne i København, da laserepisoden skete. Helikopteren er udstyret med varmesøgende kamera. Mange beboere på Vesterbro og Frederiksberg bemærkede i nat helikopteren, der 'hang' længe over de samme områder.

'Blitz blindhed'
Flyvevåbnet anmelder altid episoder med laserlys, som forekommer cirka fem-seks gange om rådet.

- Vores besætninger har stående ordre om, at hvis de har tid og brændstof til det, så skal de blive på stedet og dirigere politiet frem, har oberst Steen Ulrich, Flyvevåbnet, tidligere fortalt Ekstra Bladet.

Der er tidligere faldet betingede fængselsdomme og store erstatninger i sager, hvor piloter er blevet blændet med laserlys.

Trafikstyrelsen har tidligere advaret mod laser-penne, der kan give piloterne 'blitz blindhed', der svarer til, at man får fyret en blitz af direkte i øjenene.

1 af 3 Laserpenne er særligt farlige, fordi helikopterpiloterne bruger natbriller, der forstærker lyset.
2 af 3 Flyvevåbnet satte en Fennec helikopter ind i nat over Frederiksberg, men støjen generede en beboer, som lyste mod helikopteren med laser. (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto)
3 af 3 Den 63-årige Hanne Vensild er fundet igen, men en af Flyvevåbnet Fennec helikoptere blev blændet i nat med laser under eftersøgningen af hende. (privatfoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere