Thorkild Thyrring: Jeg er blevet groft misbrugt

Vil have 250.000 kroner fra ejeren af racerløb for misbrug i af sit navn og billede i reklamer - men han får ikke en krone, lyder svaret fra den sagsøgte

Her er de to billeder af racerkørerne fra en af reklamerne, som de nu forlanger betaling for. (PR-foto)
Her er de to billeder af racerkørerne fra en af reklamerne, som de nu forlanger betaling for. (PR-foto)

I morgen fredag møder racerkøreren Thorkild Thyrring op ved byretten i Odense. Han håber at forlade bygningen igen med en kontant erstatning for groft misbrug af sit navn og billede i forbindelse med racerløbet Copenhagen Historic Grand Prix.

Thyrring har - i samarbejde med australske David Brabham - stævnet den fynske byggematador Jørgen Witting for i 2010 at have brugt de to racerkørere som reklamesøjler for løbet, som netop Witting havde licens til.

Problemet er bare, at hverken Thorkild Thyrring eller David Brabham i dag mener, at de nogensinde har givet lov til markedsføringen. Derfor kræver de en erstatning på 250.000 kroner:

- Jeg havde i 2010 et kort møde med Jørgen Witting og hans daværende løbsdirektør.

- Men der blev aldrig lavet en skriftlig aftale om, at jeg eller David Brabham skulle reklamere for hans løb eller deltage i det i 2010, forklarer Thorkild Thyrring til Ekstra Bladet.

Thyrring: Publikum blev misbrugt
Den danske racerkører mener, at sagen er ekstra alvorlig, fordi publikum til løbet i 2010 blev narret til at tro, at de to kendte racerkørere faktisk deltog.

Men hverken Thorkild Thyrring eller David Brabham mødte frem til løbet, selv om der blev reklameret med det i flere aviser, månedsmagasiner og på postere over hele landet.

- Det er først, da jeg kommer hjem fra en rejse til udlandet, at jeg opdager, hvordan David og jeg groft er blevet misbrugt af Jørgen Witting til at reklamere for Copenhagen Historic Grand Prix 2010.

- Og selv om vi nu i flere år har forsøgt at komme til en mindelig forståelse med ham, er det ikke lykkedes. Derfor går vi i retten med sagen, siger Thorkild Thyrring.

Løbsejer: Han bad selv om det
Ekstra Bladet har gennem flere dage forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jørgen Witting. Men det fremgår klart af sagens papirer, at Jørgen Witting ikke har tænkt sig at betale så meget som en krone til Thorkild Thyrring eller hans australske kollega David Brabham.

Jørgen Witting mener nemlig, at Thorkild Thyrring selv har bedt om at få sit navn nævnt i markedsføringen. Det afviser racerkøreren dog som rent tankespind:

- Og jeg havde da som det mindste forventet at få en uforbeholden undskyldning og betaling for, at han uden nogen form for tilladelse misbruger mit og David Brabhams navn og billede.

Udover Thorkild Thyrring og David Brabham vidner også den danske racerkører Jan Magnusson under fredagens retssag i Odense.

1 af 2 Den fynske byggematador Jørgen Witting afviser, at han skylder Thorkild Thyrring noget som helst. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)
2 af 2 Her er de to billeder af racerkørerne fra en af reklamerne, som de nu forlanger betaling for. (PR-foto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere