Tre piger holdt indespærret af forældre i årevis

Piger holdt indespærret og holdt som dyr i årevis af forældrepar. Naboer anede ikke, at der var teenagepiger i huset

Politiet ransagede onsdagen igennem huset i Tucson, Arizona, hvor bevismateriale som bla. videoovervågning af pigernes soveværelser blev indsamlet. (Foto: AP)
Politiet ransagede onsdagen igennem huset i Tucson, Arizona, hvor bevismateriale som bla. videoovervågning af pigernes soveværelser blev indsamlet. (Foto: AP)

Særdeles beskidte og snavsede, underernærede og skrækslagne flygtede to teenagepiger tidligt tirsdag morgen amerikansk tid fra deres hjem i Tucson, Arizona.

Hos den nærmeste nabo i den vestamerikanske by, søgte de tilflugt efter, at deres stedfar angiveligt jagtede dem med en kniv fra hjemmet.

Politiet blev derfor kontaktet til, hvad de i første omgang troede var husspektakler. Men da de ankom og mødte de to søstre på 12 og 13 år, ændrede sagen karakter. Pigerne, der var tydeligt underernærede og så ud som om de ikke havde været i bad i lang tid, fortalte om et liv med deres mor og stedfar, hvor de blev holdt indespærret.

Tirsdag kl. 04 om morgenen var de flygtet ud af et vindue, fordi stedfaderen var kommet ind på deres værelse med en kniv. De oplyste også, at en tredje søster stadig skulle befinde sig i huset.

Kidnapning og sexmisbrug
Da betjentene opsøgte huset, fandt de korrekt en 17-årige pige, låst inde i et værelse. De to forældre, 34-årige Fernando Richter og 32-årige Sophia Richter er nu anholdt og sigtet for en lang række forbrydelser.

- Fernando, der nægtede at udtale sig, er sigtet for kidnapning af de tre piger, for psykisk og fysisk vold mod dem og for seksuelt overgreb på en af pigerne under 15 år. Sophia Richter er sigtet for kidnapning og fysisk samt psykisk vold mod alle pigerne, men vi forventer, at der kommer flere sigtelser til, oplyste Roberto Villasenor fra Tucson Politi under et pressemøde tidligere i dag.

Den umiddelbare efterforskning viser, godt underbygget af pigernes individuelle forklaringer, at de er blevet holdt indespærret i mellem halvandet til to år - de mindste piger i et rum, den ældste i et andet, hvorfor de ikke har set hinanden i meget lang tid.

Dagbog vigtig for efterforskning
Angiveligt har søstrene også berettet om, at der var faste regler for, hvornår og hvordan pigerne blev fodret - blot en gang om dagen - og skulle på toilettet.

- De forklarede også til vores betjente, at de formentligt ikke har været i bad i de sidste 4-6 måneder, informerede Roberto Villasenor.

Pigernes bedstemor skulle i går have forklaret til enkelte medier, at forældrene ikke ville lukke pigerne ud af huset, fordi de mente, at det var et farligt boligkvarter. Den teori blev dog klart afvist på dagens pressemøde, hvor politiet slog fast, at der ikke var nogen tvivl om, at pigerne taler sandt.

Det er blandt andet en dagbog, som den ældste pige har ført igennem de sidste op til to år, som også bekræfter politiets teori om pigernes opdragelse og forholdene i hjemmet.

1 af 2 Den 34-årige stedfar Fernando Richter nægtede at udtale sig efter anholdelsen. Han er nu sigtet for kidnapning, psykisk og fysisk vold samt for seksuelt overgreb af et barn under 15 år. (Foto: AP)
2 af 2 Politiet ransagede onsdagen igennem huset i Tucson, Arizona, hvor bevismateriale som bla. videoovervågning af pigernes soveværelser blev indsamlet. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere