Tiltale: Efterlod Minna til grusom død i sump

Minna Michelsen døde af tørst og varme, da hendes ene ben sad fast i et hul. Nu er kvinde tiltalt for at have forladt hende

Lisbeth Rosenfold (th.) er blevet tiltalt for flere tilfælde af tyveri og hærværk og for at have efterladt Minna Michelsen i hjælpeløs tilstand i et sumpet hul, hvorefter hun afgik ved døden. (Foto: Politiet og Per Rasmussen)
Lisbeth Rosenfold (th.) er blevet tiltalt for flere tilfælde af tyveri og hærværk og for at have efterladt Minna Michelsen i hjælpeløs tilstand i et sumpet hul, hvorefter hun afgik ved døden. (Foto: Politiet og Per Rasmussen)

Minna Dahl Michelsen led formentlig helt forfærdeligt, da hun sad ubehjælpeligt fast i et sumpet hul med sit ene ben, mens hun langsomt døde af tørst og varme i juli måned i år.

Hendes lig blev fundet en uge efter hendes forsvinden i et sumpet engareal syd for Bymarken, Nagelsti i Nykøbing Falster.

Men det er først nu, det er kommet frem, at anklagemyndigheden mener, at den 48-årige autistiske kvinde blev efterladt hjælpeløs til den tragiske død i sumpen af den 49-årige Lisbeth Rosenfold, som, ifølge anklageskriftet, havde mulighed for at hjælpe hende uden særlig fare eller opofrelse for sig selv, men i stedet forlod Minna, der efterfølgende afgik ved døden.

Se også: Har du set forsvundne Minna?

Af anklageskriftet fremgår det, at kvinderne gik på engarealet natten til d. 21. juli i år, og på et tidspunkt endte Minna Michelsen med at sidde ubehjælpeligt fast med sit ene ben i et hul på engen, så hun var i 'øjensynlig fare', 'hvorefter Lisbeth Rosenfold forlod hende, alt hvorved Minna Michelsen efterfølgende afgik ved døden, formentlig som følge af dehydrering og varmepåvirkning', står der i anklageskriftet.

Lisbeth Rosenfold har selv tidligere valgt at stå frem med navn og ansigt i Ekstra Bladet i forbindelse med, at hun blev sigtet for at terrorisere familier på Lolland. På det tidspunkt afviste hun de mange beskyldninger om tyveri og hærværk, som hun nu er tiltalt for.

- Når jeg presses, som jeg gør i øjeblikket, bliver jeg frustreret og vred og kan godt blive grov i munden. Men jeg er ikke så gal, så jeg begår indbrud eller forøver hærværk, bedyrede hun i Ekstra Bladet i juli måned, før Minna Michelsen forsvandt.

Minna Michelsen, der havde autistiske træk, var psykisk ude af balance og afhængig af sin medicin. Hun boede i en beskyttet bolig i Klosterstræde i Nykøbing Falster, da hun forsvandt.

Se også: Ville lege med hundehvalpe: Faldt i sump og døde af udmattelse

Da hendes lig dukkede op, fortalte politiet, at hun havde været på vej til Fuglsang Gods på forsvindingstidspunktet - netop det sted, hvor den tiltalte boede på det tidspunkt.

- Det var ikke med vilje, at hun endte i sumpen. Der er ikke tegn på, at hun ville dø. Vi ved, at hun var på vej hen for at se nogle hundehvalpe på Fuglsang Gods, der ligger i nærheden. Hun ville formentlig skyde genvej, men vidste ikke, at hun bevægede sig ud i et sumpområde. Det er meget tragisk, sagde politikommisær Steffen Hedemann fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet efter fundet af liget.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi fortæller, at det var under efterforskningen af Minna Michelsens forsvinden, at de blev opmærksomme på, at hun havde været sammen med den 49-årige nu tiltalte Lisbeth Rosenfold.

- Det gjorde vi i forbindelse med, at vi forsøgte at klarlægge, hvad hun havde foretaget sig, og hvem hun havde været sammen med. Det er jo helt almindeligt, når man forsvinder og bliver efterlyst, at så forsøger man også at klarlægge, hvor pågældende sidst er set, siger han og understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at den tiltalte har været direkte medvirkende til Minna Michelsens død.

- Når jeg presses, som jeg gør i øjeblikket, bliver jeg frustreret og vred. Men jeg er ikke så gal, at jeg forøver hærværk, hævder Lisbeth Rosenfold Olsen. (Foto: Per Rasmussen) Samfund Sigtes for at terrorisere familier på Lolland: - Hel by har stemplet mig som tosse

- Det er ikke noget, der på nogen måde har gjort, at hun har været medvirkende til den andens død. Det er naturlig død. Men de har været sammen op til.

- Men skal der ikke noget til, før der bliver rejst tiltale for at efterlade nogen i livsfare?

- Jo, men det er omstændighederne, hvor vi synes, at hun burde have reageret, siger Søren Ravn-Nielsen.

- Hun så Minna, der sad i det hul og gik derfra?

- Hun har i hvert fald ikke draget omsorg for, at hun fik det hjælp, som man kunne forvente, siger han.

Anklager i sagen, Mette Størk Henriksen, ønsker ikke at fortælle yderligere om sagen, før den tiltalte har afgivet sin forklaring, når sagen kører ved Retten i Nykøbing Falster d. 5. december.

Her er kvinden desuden tiltalt for en alenlang række af andre forhold, i alt 26. De spænder lige fra tyveri af blandt andet en hjertestarter og service til otte personer, at have knust et vindue i en ejendom og spredt madvarer ud på køkkengulvet og affald på gårdspladsen, hærværk ved blandt andet at have skrevet skældsord på en mur, ligesom hun er tiltalt for besiddelse af hash til eget forbrug og overtrædelse af dyreværnsloven.

Anklagemyndigheden tager forbehold for en foranstaltningsdom.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar til tiltalerne fra Lisbeth Rosenfold ved at ringe til hende og opsøge hende på hendes privatadresse. Men uden held.

1 af 2 Minna Michelsen blev fundet død i en sump i Nykøbing Falster, efter hun havde været efterlyst. Foto: Politiet
2 af 2 Lisbeth Rosenfold (th.) er blevet tiltalt for flere tilfælde af tyveri og hærværk og for at have efterladt Minna Michelsen i hjælpeløs tilstand i et sumpet hul, hvorefter hun afgik ved døden. (Foto: Politiet og Per Rasmussen)