En tiltalt for trusler mod Yahya Hassan

27 trusler mod den kontroversielle digter Yahya Hassan er blevet anmeldt - nu er der rejst tiltale i en af sagerne

Siden Yahya Hassan udgav sin debut-digtsamling, har han måtte lægge øre til lidt af hvert.

Gennem Facebook er der blandt andet blevet fremsat 27 trusler mod den 19-årige digter - og én af dem blevet vurderet til at være så alvorlig, at politiet nu har valgt at rejse tiltale.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Se også: Ung muslim: Yahya ligeså vigtig som bad til de ældre

Seks af de 27 trusler er under efterforskning, og kun én er blevet opgivet - så der kan altså komme flere sager. Både Østjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi efterforsker på nuværende tidspunkt sager om trusler.

- I øjeblikket forventer jeg, at Anklagemyndigheden vil rejse tiltale i flere af de sager, hvor digteren Yahya Hassan er blevet truet på Facebook. Hvert forhold beror dog på en nærmere efterforskning og en konkret vurdering, siger advokaturchef Dorit Borgaard, Advokatur personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Se også: SF-formand: Digtoplæsning vigtigere end finanslov

Yahya Hassan rettede selv henvendelse til Københavns Politi 8. oktober og anmeldte en række trusler, der var blevet fremsat på DR2 Deadlines Facebook-side.

Der blev efterfølgende fremsendt 24 skærmprints af indlæg på den pågældende Facebook-side, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Tre af indlæggene på Facebook-siden blev indledende vurderet til at være 'trusler mod liv og legeme, helbred eller velfærd', mens en fjerde befinder sig i en gråzone og derfor også bliver efterforsket.

Se også: Politi: Vollsmose vinder i aften

To dage senere anmeldte Yahya Hassan tre yderligere trusler, som var fremsat på hans egen Facebook-profil. Heraf valgte politiet at indlede en efterforskning af to af truslerne - altså i alt seks sager.

Københavns Politi har efterfølgende identificeret de mistænkte, og fire af sagerne efterforskes fortsat i andre politikredse, hvor den mistænkte formodes at have opholdt sig, da truslerne blev fremsat.

Den sjette har politiet opgivet.

Se også: Rødderne i Vollsmose: Vi vil vise Danmark, at Hassan tager fejl

- Det pågældende indlæg indeholdt en forholdsvis ukonkret formulering om, at 'Gutterne fra Århus skal nok find ham'. Et andet sted i samme tråd havde afsenderen desuden specifikt skrevet, at 'vi kan ikke gøre andet end at snak ham til fornuft', forklarer advokaturchef Dorit Borgaard.

- Efter politiets afhøring af den sigtede foretog vi en samlet vurdering af sagen og fandt, at der i den konkrete sag ikke forelå en trussel af tilstrækkelig grov karakter til at udgøre en overtrædelse af straffelovens § 266, og sigtelsen er nu opgivet, tilføjer hun.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere