Disse sten fik politiet til at skyde

Kast med sten på to-tre kilo på Christiania fik politiet til at trække pistolerne og affyre varselsskud

Denne sten vejede godt to kilo. (politifoto)
Denne sten vejede godt to kilo. (politifoto)

Disse sten på to og tre kilo var blandt det kasteskyts, der i dag blev brugt mod politiet i Pusherstreet på Christiania.

Stemningen blandt hashhandlerne og deres vagter var ophidset, og situationen blev så tilspidset og farlig for en gruppe betjente, at de trak pistolerne og affyrede tre varselsskud i luften.

Betjentene blev angrebet med sten, trælægter og jernstænger, mens angriberne forsøgte at befri en anholdt.

Det oplyser politiet i en status her til aften.

Syv løb med varelageret
Der blev anholdt otte mænd, men den ene blev straks løsladt efter aktionen. De syv andre blev anholdt, da de forsøgte at flygte med hashbodernes varelager og penge.

De syv sigtes for forsøg på salg af narkotiske stoffer, og de bliver løsladt, når de er afhørt, oplyser politiet.

En politimand blev ramt på kæben af slag og spark og flere andre blev ramt af sten og peberspray.

Derfor så politifolkene sig nødsaget til at trække pistoler og affyre tre varselsskud.

Det lykkedes herefter at få gerningsmændene på afstand, og politifolkene kunne transportere den anholdte ud fra Pusherstreet.

Tidligere oplyste politiet, at der var affyret fire varselsskud, men det rettes nu til tre skud affyret af to civile betjente.

Se også: Politiet skød: Omringet af vagter i Pusher Street

-Jeg må atter engang udtrykke stor bekymring for den dagsorden, som visse elementer i Pusherstreet forsøger at sætte, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen.

Smed tåregas - men det var ikke politiet
- Det er tydeligt, at pusherne ønsker at tegne et kaotisk billede af situationen på Christiania. I dag blev der foreksempel kastet en tåregasgranat –og det var ikke politiet der kastede den, siger han.

- Jeg vil lade det være op til andre at afgøre, hvad pusherne ønsker at opnå ved dette. Jeg kan dog konstatere, at de hurtigt fik filmet situationen og lagt optagelsen ud på internettet - næsten inden politiet var rykket ud fra Pusherstreet igen, siger Poul Kjeldsen.

I aftes beslaglagde politiet 45 kilo hash i en Christiania cykel. Cyklen, der stod på Christiania, var gemt under en presenning, og politiet anholdt en person, da han kom gemmestedet.

Politiet vil nu tage kontakt til Christianias kontaktgruppe for at høre deres version af dagens episode, oplyser politiet.

1 af 2 Denne sten fik vægten op over tre kilo. Der blev affyret tre varselsskud fra politiet. (politifoto)
2 af 2 Denne sten vejede godt to kilo. (politifoto)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere