Bandefolk dømt: Gravede våben ned på kirkegård

13 medlemmer fra grupperingen Brothas er netop idømt fængsel for våbenfund

Retssagen mod de 13 bandefolk kører ved Retten i Glostrup.(Arkivfoto: Jens Dresling)
Retssagen mod de 13 bandefolk kører ved Retten i Glostrup.(Arkivfoto: Jens Dresling)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): 13 bandemedlemmer med tilknytning til grupperingen Brothas er netop kendt skyldige og derpå idømt fængselssstraffe i sagen, hvor de har været tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse.

Sagen begyndte om aftenen 16. april, hvor ni af de tiltalte blev anholdt ved Gladsaxe Kirkegård. Samtidig fandt politiet bag en nærliggende Netto-butik en armygrøn sportstaske med tre oversavede haglgeværer samt ammunition.

Se også: Vidner i våbensag: - Vi undrede os over bandefolk

I sagen har der ikke været direkte kriminaltekniske spor, der tilknytter de tiltalte til våbentasken. Der er ikke fundet dna eller fingeraftryk, ligesom ingen vidner har kunnet udpege gerningsmænd.

Se også: Bandefolk tiltalt - gemte våben på kirkegård

På den anden side har anklager, Christian Schrøder tegnet et billede af situationen på daværende tidspunkt med diverse bandekonflikter, der sammenholdt med en række vidneudsagn samt teleoplysninger, der ifølge anklageren knytter de tiltalte til våbentasken.

Og ved dagens dom valgte de tre domsmænd at følge anklagerens udlægning af sagen og derfor kende de tiltalte skyldige.

- Vi har lagt vægt på teleoplysningerne kombineret med de aktuelle forhold på gerningsstedet. Her har et vidne set en større gruppe personer af anden etnisk herkomst gå rundt inde på kirkegården. Et andet vidne så nogle personer - ligeledes af anden etnisk herkomst - gå væk med en grøn taske magen til den, der siden blev fundet indholdende de omtalte tre våben, sagde retsformand, Katrine Eriksen.

- Et tredje vidne har set to mænd komme gående med en spade. Ligesom vi finder det bevist, at tasken har været gravet ned på kirkegården, forklarede hun.

Dommene går fra 1,3 år til 2,9 år da flere tiltalte også er dømt for andre individuelle forhold i anklageskriftet. Den gennemgående dom for de dømte, der kun er dømt for forholdet med våbentasken er 1,3 års fængsel.

To somaliere blandt de tiltalte er ligeledes idømt betinget udvisning.

Alle tiltalte ankede på stedet.

Omgivet af godt 30 betjente fulgte de tiltalte domsafsigelsen. Kort efter dommen måtte betjentene træde i karakter, da to af de tiltalte skulede ondt til hinanden. Mumlende skældsord blev til direkte trusler:

- Jeg knepper jer alle sammen, sagde en af de tiltalte til de andre, da han på eget ønske blev ført ud.

- Din fede neger, lød svaret tilbage.

Modparten rejste sig op og skulede smilende tilbage.

Ved sagens begyndelse kom det til slagsmål i retslokalet mellem netop den udvandrede og flere af de andre tiltalte.

Den udvandrede er ikke med i banden længere. Og under hele sagen har særligt en af de tiltalte nidstirret den tidligere bandebror.

1 af 2 Manden i midten er blandt de 13 tiltalte i våbensagen fra Gladsaxe Kirkegård.(Arkivfoto: Linda Johansen)
2 af 2 Retssagen mod de 13 bandefolk kører ved Retten i Glostrup.(Arkivfoto: Jens Dresling)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere