Nyt hajangreb i Australien: Teenager dræbt

Den unge mand var død, inden han nåede at komme på hospitalet, oplyser den australske ambulancetjeneste

En surfer mistede livet efter at være blevet bidt af en haj. (Arkivfoto)
En surfer mistede livet efter at være blevet bidt af en haj. (Arkivfoto)

En 18-årig mand har lørdag mistet livet i et hajangreb ved Coffs Harbour, der ligger på den australske østkyst mellem storbyerne Brisbane og Sydney.

Den unge mand overlevede ikke de alvorlige kvæstelser, som han pådrog sig i benregionen, da han blev bidt i vandet af hajen. Det rapporterer tv-stationen ABC News.

- Der blev gjort forsøg på at genoplive ham, da han blev bragt ind på bredden, man han døde på stedet, fortæller en talsperson fra ambulancetjenesten i delstaten New South Wales.

Den 18 -årige surfede med tre venner omkring 100 meter fra kysten, da en haj bed ham i benene. Det lykkedes vennerne af hive den 18-årige ind på stranden, hvor de gav ham hjertemassage.

- Hans modige kammerater kæmpede med hajen i en kort stund, indtil hajen gav slip, og så fik de ham ind til kysten, siger Joanna Reid, talsmand fra det lokale politi, til The Sydney Morning Herald.

Det fatale angreb kommer kun en uges tid efter, at den 35-årige surfer Chris Boyd blev dræbt af en haj ved en populær surfstrand i nærheden af den lille kystby Gracetown på den australske vestkyst.

Selvom hajer er almindelige i australske farvande, er dødbringende angreb sjældne - kun ét af de gennemsnitligt 15 årlige angreb i Australien koster menneskeliv, skriver nyhedsbureauet AFP.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere