Seneste: Mindst seks dræbt efter helikopterstyrt

Politihelikopter styrtede ned i pub i Skotland. Mindst seks dræbt, oplyser tv-station

Foto: AP
Foto: AP

Politiet i Skotland har selv offentliggjort, at 32 personer er bragt til behandling på hospitaler, efter at politihelikopteren med tre personer om bord styrtede ned i en bygning med en pub.

Sky news citerer 'velinformerede kilder' for at der er seks omkomne. BBC oplyser, at de har fået bekræftet, at der er 'tre dræbte'.

Men myndighederne har endnu ikke meldt ud, hvorvidt der er omkomne ved ulykken.

Den skotske førsteminister, Alex Salmond, sagde tidligere, at folk måtte forberede sig på, at ulykken havde kostet menneskeliv.

- Det er endnu for tidligt at komme med flere detaljer, sagde viceinspektør Rose Fitzpatrick fra politiet i Glasgow til nyhedsbureauet Reuters flere timer efter ulykken, der skete klokken 22.25 fredag aften.

En talsmand for politiet havde tidligere oplyst, at der var omkring 120 personer i pubben, da helikopterstyrtet skete.

Værtshuset, The Clutha, var fyldt med gæster, og et liveband var i gang med at spille, da ulykken skete, siger Fraser Gibson, der befandt sig på pubben sammen med sin bror.

- Halvvejs gennem sættet lød der en kæmpe eksplosion. Dele af lokalet blev dækket af støv. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Folk gik i panik og forsøgte at komme ud af døren, siger han til BBC.

- Det lykkedes mange at slippe ud med det samme. Men det er vanskeligt at sige, hvor mange, der blev fanget i den anden del af baren, siger han.

Fraser Gibson skønner, at der var cirka 120 personer inde på pubben, da ulykken skete. Andre kilder taler om op til 200 personer.

- Der kom en underlig lyd fra helikopteren. Jeg undrede mig over, at den fløj så lavt, siger en ung kvinde, der overværede styrtet fra sin lejlighed i en naboejendom, til CNN.

Forbipasserende hjalp omkring 40 personer fra brandvæsnet med at bringe værtshusgæsterne i sikkerhed og hjælpe de tilskadekomne. Cirka 15 brandslukningskøretøjer blev kaldt til ulykkesstedet.

Pubben ligger i Stockweel Street ud til floden Clyde.

Helikopter styrtet ned i pub: Stadig indespærrede

Holiday Inn omdannet til felthospital

Opdateres

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere