Tiltalt for seriemord: Tog sit liv i fængslet

Irak-veteran, der var tiltalt for seks drab, begik selvmord med rengøringsmiddel

Itzcoatl Ocampo, 25, begik selvmord i sin celle i Santa Ana-fængslet ved Los Angeles. Han var tiltalt for seks drab. (Foto: AP)
Itzcoatl Ocampo, 25, begik selvmord i sin celle i Santa Ana-fængslet ved Los Angeles. Han var tiltalt for seks drab. (Foto: AP)

En tidligere amerikansk soldat, der var tiltalt for drab på fire hjemløse mænd samt en kvinde og hende søn, er død i fængslet i Californien, oplyser Associated Press.

Itzcoatl Ocampo, 25, havde ifølge myndighederne begået selvmord ved at drikke rengøringsmiddel i sin celle i Santa Ana-fængslet ved Los Angeles.

Ocampo risikerede dødsstraf, hvis han blev kendt skyldig i de seks drab, der fandt sted i 2011-2012. Retssagen skulle ifølge planen begynde i maj.

Anklageren ærgrer sig over, at Ocampo slap for at blive stillet til ansvar for sine gerninger.

- Han snød ofrene og staten Californien, der ønskede at dømme ham til døden, siger Susan Kang Schroeder, talskvinde for anklagermyndigheden.

Itzcoatl Ocampo blev anholdt sidste år for drab på fire hjemløse mænd i det sydlige Californien. Alle fire mænd var blevet dræbt af snesevis af knivstik.

Han var desuden anklaget for drab på barndomsvennen Juan Herrera, 34, og hans mor Raquel, 53, der blev fundet dræbt i deres hjem i Yorba Linda.

Ocampos har forklaret, at han hørte stemmer, der havde beordret ham til at dræbe. Han havde angiveligt til sinde at slå i alt 16 mennesker ihjel.

Ifølge retspapirer meldte Ocampo sig til marineinfanteriet i 2008, fordi han ’ønskede at dræbe’. Kort efter ankomsten til Irak kørte han galt i en bil og kom derfor aldrig til at opleve kamphandlinger.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere