Tvivl om dødstal efter helikopterstyrt

Politiet vil foreløbig bekræfte et dødsfald i forbindelse med, at politihelikopter styrtede ned i pub. 'Men antallet vil stige'. Medier skriver op til seks dræbte

Redningsmandskabet har overdækket helikopteren på taget af pubben (Foto: SWNS)
Redningsmandskabet har overdækket helikopteren på taget af pubben (Foto: SWNS)

Mindst en person blev dræbt, da en helikopter styrtede ned i en pub i Glasgow sent fredag aften; men antallet af omkomne vil stige, siger det skotske politi.

32 personer er overført til et tre hospitaler i storbyen.

- Mindst en person blev dræbt. Men efter al sandsynlighed vil tallet stige, siger politiets efterforskningsleder Stephen House ved en pressekonference i Glasgow.

BBC har tidligere i formiddag skrevet, at der er tre dræbte. Det samme skriver Herald Scotland. Sky News citerede tidligere på morgenen 'velinformerede kilder' for, at drabstallet skulle være seks.

- Dette er en sort dag for Skotland, siger den skotske førsteminister, Alex Salmond.

Han understreger ved pressemødet på ulykkesstedet, at et stort antal mennesker har været med til at afbøde tragedien, da de hjalp redningsmandskabet efter ulykken.

Helikopter styrtet ned i pub: Stadig indespærrede

Det var en helikopter fra politiet, som styrtede ned i en pub, bekræfter førsteministeren.

Anonyme kilder har tidligere meldt tre og seks mennesker omkommet over for britiske medier.

To officerer og en civil pilot var om bord i politiets helikopter, da den styrtede ned, siger politiets talsmænd ifølge nyhedsbureauet Reuters.  

Som det fremgår af billeder, så er redningsmandskabet på taget, og det må derfor formodes, at de har klarhed over, hvad der er sket med folkene i helikopteren - to politifolk og en pilot.

Helikopteren er ikke, som det tidligere har fremgået, styrtet ned gennem taget.

Øjenvidner siger, at helikopteren kom ud af kontrol og pludselig styrtede ned i bygningen.

- Den faldt ned som en sten fra himmelen, siger et øjenvidne, der overværede ulykken.

Ifølge efterforskningslederen er flere personer fortsat fanget inde i den delvist sammenstyrtede bygning. Stephen House siger, at redningsmandskabet må arbejde meget 'metodisk' for at undsætte de indespærrede.

Holiday Inn omdannet til felthospital

Ulykken skete klokken 22.25 fredag aften, da der ifølge politiet var omkring 120 personer i pubben.

- Værtshuset, The Clutha, var fyldt med gæster, og et liveband var i gang med at spille, da ulykken skete, siger Fraser Gibson, der befandt sig på pubben sammen med sin bror.

- Halvvejs gennem sættet lød der en kæmpe eksplosion. Dele af lokalet blev dækket af støv. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Folk gik i panik og forsøgte at komme ud ad døren, siger han til BBC.

- Det lykkedes mange at slippe ud med det samme. Men det er vanskeligt at sige, hvor mange der blev fanget i den anden del af baren, siger han.

- Der kom en underlig lyd fra helikopteren. Jeg undrede mig over, at den fløj så lavt, siger en ung kvinde, der overværede styrtet fra sin lejlighed i en naboejendom, til CNN.

Forbipasserende hjalp brandvæsnet med at bringe værtshusgæsterne i sikkerhed og hjælpe de tilskadekomne. Cirka 15 brandslukningskøretøjer blev kaldt til ulykkesstedet.

Pubben ligger i Stockweel Street ud til floden Clyde.

Ulykken i aftes er det tredje styrt med en politihelikopter siden 1990 i Skotland.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere