Beskyttelsespenge går til fængslede bandefolk

Beskyttelsespenge, som indvandrerbanden Black Army truer restauratører, barer og cafeer i Odense til at betale, går til fængslede bandemedlemmer og deres familier

Indvandrerbanden Black Army fra Odense-forstaden Vollsmose bruger beskyttelsespenge inddrevet under trusler mod byens restauratører til fængslede bandemedlemmer og deres familier.

Det fremgår af et svar fra Fyns Politi til justitsminister Morten Bødskov (S) på baggrund af et spørgsmål fra folketingsmedlem Martin Henriksen (DF), efter at Fyens Stiftstidende for nylig afslørede, hvordan Black Army ifølge politiet truer cafeer, shawarmabarer og diskoteker i Odense til at betale store summer i beskyttelsespenge.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Der er helt givet eksempler på, at også familier til fængslede bandemedlemmer bliver støttet økonomisk. Det er ikke kun den indsatte, bekræfter Thomas Anderskov, der er chef for Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Black Army, der selv kalder sig en hyggeklub og afviser beskyldninger om afpresning, er ifølge politiet meget aggressiv i forhold til det, man før har set hos bandegrupperinger, ligesom den er væsentligt bedre organiseret.

- Det er almindelig praksis, at bander bruger pengene til de medlemmer, som afsoner. Det gør de på økonomisk vis, så de indsatte har noget at købe for, mens de sidder inde, siger Thomas Anderskov.

At beskyttelsespenge bliver brugt ikke alene til at drive indvandrerbanden for, men også til fængslede bandemedlemmer og deres familier, kaldes for grove løjer af retsordfører i Dansk Folkeparti Peter Skaarup.

- Ét er, at man afkræver beskyttelsespenge og dummebøder, hvilket i sig selv er ulovligt, men noget andet er, at man lader pengene gå til dem, der sidder inde og af-soner, siger Peter Skaarup forarget.

Mandag begynder en retssag om grov vold ved Retten i Odense. 12 medlemmer af Black Army sidder på anklagebænken.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere