Se bygningsklatreren blive reddet af helikopter

Der skulle en redningshelikopter til for at hjælpe en 20-årig mand, der havde kravlet op på en bygning på Strøget i København

Se video af redningsaktionen herover.

Om han ville lege spiderman eller bare nyde udsigten ligger hen i det uvisse. Uanset hvad, formåede en 20-årig mand i morges at kravle op på en bygning på Strøget i København. Han kunne bare ikke komme ned på egen hånd igen. Derfor blev både brandvæsen og redningshelikopter tilkaldt for at hjælpe den unge mand på taget.

- Hele bygningen blev fyldt med røg på grund af alarmer, da brandvæsnet trængte ind. Derudover rystede vinduerne, og man følte, at det hele blev suget op i luften, da helikopteren hængte over os, siger vidne til hændelsen, Gert Bech, til Ekstra Bladet.

Se også: Helikopter måtte redde 20-årig ned fra tag

Først troede Gert Bech, at der var tale om en planlagt episode på taget, hvor manden havde kravlet op, men så fik han set manden deroppe.

- Han lignede rigtig meget en, som gerne ville ned. Som om at det var længe ventet, at helikopteren skulle komme og redde ham.

- Han så ikke særlig gammel ud, og lignede en, der var nervøs for at falde ned, da helikopteren fik det til at blæse meget, siger Gert Bech.

Den 20-årige bliver af politiet beskrevet som 'lettere beruset', og han vil blive sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Derudover kan han godt forvente et hak i tegnedrengen, for regningen for redningshelikopteren kan ifølge Vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Olesen, løbe op på 80.000 kroner.

Du kan se optagelser af redningsaktionen her over artiklen.