Dækkede lig til med yogamåtte

Flere passagerer kan være mast og gemt i de væltede togvogne, hvor folk blev slynget ud på jorden og dræbt - fire er døde og 63 tilskadekomne

Folk blev reddet ud af de væltede togvogne på bårer. En af de dræbte mænd var blevet mast mellem to vogne. En kvinde var blevet slynget ud af toget og lå død på jorden. (Foto: Thea Pedersen
Folk blev reddet ud af de væltede togvogne på bårer. En af de dræbte mænd var blevet mast mellem to vogne. En kvinde var blevet slynget ud af toget og lå død på jorden. (Foto: Thea Pedersen

BRONX, NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Passagerne fra det forulykkede Metro-North tog, der søndag lå spredt, afsporet og smadret langs skinnerne ved Hudson Floden, kæmpede for at komme ud af de ødelagte havarerede stålvogne.

Indtil videre er fire fundet døde og 63 er tilskadekomne, skriver New York Post.

Flere fortæller til lokale medier, hvordan de kæmpede for at komme ud og kravlede som aber for at komme fri.

- Der var en kvinde, der så ud som om hun havde mistet det halve af hendes hoved. Den ene side af vognen var smurt ind i hendes blod, fortæller en af de overlevende, 28-årige Emilie Miyauchi, som befandt sig i den forreste vogn, da ulykken indtraf.

En af ofrene, en 35-årig kvinde fra Queens, var slynget ud af vognen og lå på jorden, da den 28-årige selv kom ud.

- Jeg brugte min yogamåtte til at lægge over hendes lig, fortæller hun til New York Post.

Folk fløj rundt
I alt to mænd og to kvinder meldes dræbt ved ulykken. En af de døde mænd blev fundet mast mellem to af togvognene. Søndag formiddag blev folk bjærget ud fra de havarerede vogne, hvor stiger blev brugt til at komme op til dørene af de væltede vogne. Mange passagerer var dog i stand til selv at kravle ud.

- Jeg forsøgte bare at holde fast. Jeg var bange, og folk fløj bare rundt. Hvis du ikke kunne holde fast i noget, så fløj du, lyder det om mareridttoget fra Eddie Russell om de sidste sekunder før ulykken.

- Det var det rene blodbad. Det er det værste ulykkessted, jeg har arbejdet på. Der var blod over det hele, lød det fra en af redderne på stedet ifølge New York Post.

Problemer med bremserne
Ifølge de foreløbige få udmeldinger skulle togføreren, 46-årige William Rockefeller, have oplyst, at han havde problemer med bremserne.

11 togpassagerer meldes særligt kritisk tilskadekomne. En 43-årig mand har fået alvorlige skader i ryggen. Flere politifolk er også blandt de sårede - heraf en 37-årig politikvinde er også blandt de sårede men er sluppet med et brækket krave- og ribben.

De fire dræbte er blevet identificeret som:

Jim Lovell, 58 år

Donna L. Smith, 54 år

James M. Ferrari, 59 år

Ahn Kisook, 35 år

1 af 2 De havarerede togvogne skal nu rejses op igen. Blandt andet frygter myndighederne, at der kan være flere døde gemt i vragresterne. (Foto: Thea Pedersen)
2 af 2 Folk blev reddet ud af de væltede togvogne på bårer. En af de dræbte mænd var blevet mast mellem to vogne. En kvinde var blevet slynget ud af toget og lå død på jorden. (Foto: Thea Pedersen