Beboer dræbte ansat: Han har ikke været voldelig før

De ansatte på Ringbo samles i dag til krisemøde

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Det kom fuldstændig ud af det blå, da en 72-årige beboer på Ringbo overfaldt en kvindelig ansat og stak hende ihjel med en kniv her til morgen.

Det siger Jan Jensen, kontorchef i Københavns Kommunes Socialforvaltnings afdeling for Udsatte voksne og psykiatri.

- Vi har ingen ide om, hvad der kan ligge bag det her umotiverede overfald. Vi kender faktisk ikke til fortilfælde, hvor pågældende beboer har været voldelig, siger han og fortsætter:

- Det vi ved er, at når man bor på Ringbo, så har man en sindslidelse, som man hjælper med, og derudover ved vi, at han har været her i seks år. Vi har ikke tidligere haft voldelige episoder med den pågældende, siger han.

Se også: Kvindelig ansat på bosted dræbt af beboer

Angrebet på den kvindelige sosu-assistent skete klokken 08 i morges på et fællesareal. En halv time senere blev hun erklæret død.

Her til formiddag er både medarbejdere og beboere på den pågældende afdeling blevet orienteret om situationen og givet krisehjælp, og i eftermiddag er det et fællesmøde med alle medarbejdere, hvor der også er krisehjælp.

Alle er naturligt nok rystede over episoden.

- Det er jo en voldsom hændelse, som vi allesammen er berørte over, og som vi allesammen skal fordøje i løbet af dagen. Vi skal for det første underrette de pårørende og så skal vi tage hånd opm de ansatte og de øvrige beboere. Så det er en tragisk dag, siger Jan Jensen, der siger, at det ikke var noget, de kunne have forudset.

- Vil i ændre på sikkerheden?

- Vi har ikke vurderet, at det er nogle af de generelle sikkerhedsmæssige problemstillinger, der har ført til det her. Så vi er meget opmærksomme på sikkerheden hele tiden og finder ikke anledning til at ændre på de sikkerhedsforanstaltninger, der er på nuværende tidspunkt, siger kontorchefen.