Politiet stormede bordel med kvinder og ladyboys

To formodede bagmænd er blevet anholdt og skal fremstilles i grundlovsforhør

Politiet stormede i dag et bordel på Frederiksborgvej i København. Foto: Kenneth Meyer
Politiet stormede i dag et bordel på Frederiksborgvej i København. Foto: Kenneth Meyer

To formodede bagmænd og syv kvinder og såkaldt ladyboys var til stede, da 'Gruppen mod menneskehandel' i Københavns Politi slog til mod et bordel på Frederiksborgvej i København i formiddag. Aktionen skete i samarbejde med blandt andet lokalpolitiet og Udlændingekontrolgruppen, og ingen af de prostituerede var i gang med at betjene kunder, da aktionen foregik.

En 50-årig tyrkisk mand og en 44-årig thailandsk kvinde er blevet anholdt som formodede bagmænd og sigtet for rufferi, mens to af de arbejdende kvinder og ladyboys blev sigtet for henholdsvis ulovlig arbejde og besiddelse af narkotika.

- Vi har efterforsket mod bordellet et stykke tid, og så har vi anholdt de her to, simpelthen fordi vi mener, at de har tjent penge på de her piger og mænd, der har været på bordellet, siger Carsten Arends fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Manden og kvinden forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen tirsdag.

- Udgangspunktet er, at de er sigtet for rufferi. Indtil videre kan vi ikke bevise menneskehandel - alt efter hvad der kommer frem under afhøringerne, siger Carsten Arends.

Politiet havde også mistanke om narkotikahandel, og derfor blev yderligere fem adresser ransaget i København og på Københavns Vestegn. De fandt mindre mængder narkotika, blandt andet ICE, primært på bordellet.

De kvinder og ladyboys, der blev truffet på bordellet, vil få tilbudt en samtale med personale fra 'Center mod Menneskehandel'.

- Og så vil man blandt andet vurdere, om de kan have været udsat for menneskehandel. Den endelige afgørelse vil blive truffet af Udlændingestyrelsen, fortæller politikommissær Carsten Ahrends.