Så meget kan du smugle i en Volvo stationcar

Man skal altid vælge en bil, der passer til det arbejde man har. En smugler fik udnyttet al pladsen i sin Volvo V70

Foto: Toldvæsenet i Norge
Foto: Toldvæsenet i Norge

En Volvo V70, som er en stationcar, er en ganske rummelig bil.

Man kan f.eks. have:

101,5 liter snaps.
1.118 liter øl og
10.000 cigaretter.

Hermed skulle grundlaget for en julefrokost være skabt.

Om det var planen med varerne i den Volvo, som søndag morgen blev stoppet på E6 ved norske Minnesund, ved vi ikke. Men det var, hvad der var i bilen.

Imidertid blev den spottet af en politimand på vej på arbejde.

- Betjenten reagerede på bilens køreegenskaber og valgte at bringe den til standsning, så han kunne kontrollere den, siger operationsleder Hilde Iversen i Romerike politidistrikt til rb.no.

Bilen var proppet med overstående mængde.

- Man kan rolig sige, at bilen var fyldt til randen, siger operationsleder ved toldvæsenets kontor, Lars Kristian Johansen, til sitet. Han fortæller, at tingene var stoppet ind i alle hjørner og anslår at der er tale om en afgifts-unddragelse på 134.701 norske kroner.

Bilen er polsk, men havde norske plader. Støddæmperne var erstattet med metal-stivere, så den kunne klare læsset. Det gav også en smule 'stiv' kørsel.

- Den hoppede nærmest fremad, så den var også farlig i trafikken. Det må politiet tage sig af, siger Johansen fra toldvæsenet.

En 20-årig polak sidder nu i arresten på politistationen i Lillestrøm - formentlig i gang med at finde på en troværdig forklaring.