Dræbte ansat på bosted: 'Hun var efter mig'

Den 72-årige sindslidende mand følte sig forfulgt, fremgår det af grundlovsforhør

RETTEN I GLOSTRUP (ekstrabladet.dk): Den sigtede for drabet på en sosu-ansat på bostedet Ringbo bliver netop nu fremstillet i et åbent grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Her brød han grædende sammen flere gange, mens han fortalte, at han havde følt sig forfulgt af PET og havde gjort det i et par år, og det samme med personalet på bostedet.

- Hun og en anden var efter mig, forklarede den 72-årige drabssigtede, der var iført en blå ovetræksdragt.

Han var fra juli til oktober indlagt på psykiatrisk afdeling på gule papirer og diagnosticeret skizofren paranoid, fremgår det af retsmødet.

Tog kniv i køkkenet
Han har forsøgt selvmord - og har i en periode vist modstand mod at tage sin medicin, kommer det frem.

Den sigtede erkender, at han har stukket den 37-årige sosu-assistent et par gange. Men via sin forsvarer, Poul Jost Jensen, oplyser han, at han ikke vil erkende sigtelsen for manddrab.

I grundlovsforhøret oplyser anklageren, at den 72-årige ikke kendes som udadreagerende eller som farlig af personalet på Ringbo.

Drabet skete på en af Ringbos terrasser, hvor ansatte og beboere gerne finder hen for at ryge. Her ventede den sigtede på sit offer.

Blodig kniv
Efter at have stukket hende to gange sparkede han hende, da hun lå ned.

En pårørende til en af institutionens øvrige beboere hørte den 37-årige råbe flere hjerteskærende råb om hjælp.

Det fremgik i retten, at hun til kolleger, som kom hende til undsætning, havde udpeget den nu anholdte som gerningsmand.

Vidner så endvidere den sigtede forlade terrassen med en 'stor blodig kniv', som han inden overfaldet havde hentet i husets køkken.

Den sigtedes forsvarer betegner over for Ekstra Bladet sagen som både meget beklagelig og trist.

Den sigtede mand virkede tydelig usammenhængende i retten og vil nu blive indlagt i fire uger på en lukket psykiatrisk afdeling.

Der er nedlagt navneforbud både hvad angår sigtede og offer.