Eksperter: Yasser Arafat døde af en infektion

I ny fransk rapport nævnes ikke direkte noget om, at radioaktivt stof skulle være årsagen til Arafats død.

Der har i mange år hersket tvivl om, hvordan Yasser Arafat egentligt døde (Foto: AP)
Der har i mange år hersket tvivl om, hvordan Yasser Arafat egentligt døde (Foto: AP)

Franske eksperter, som har foretaget en undersøgelse af årsagen til Yasser Arafats død, slår tirsdag fast, at den palæstinensiske eksleder døde af en infektion.

Det skriver det franske medie RTL.

De franske eksperters rapport oplyser ikke - ifølge det franske medie - med sikkerhed noget om, hvorvidt det radioaktive stof polonium skulle være årsag til Arafats død.

Fundet af polonium i den tidligere PLO-leders krop i forbindelse med en anden undersøgelse har ellers givet næring til teorier om forgiftning.

Tidligere tirsdag lød det i øvrigt fra en palæstinensisk efterforsker, at man meget snart vil afsløre identiteten på de folk, som man mener, står bag drabet på Yasser Arafat.

Ekslederen var præsident for det palæstinensiske selvstyre fra 1994 til 2004, da han døde efter at være blevet syg i sit hovedkvarter i Ramallah under israelsk belejring.

Yasser Arafat døde på et militærhospital i en forstad til Paris.

Den afdøde palæstinensiske leders enke, Suha Arafat, sagde i begyndelsen af november på baggrund af en schweizisk undersøgelse, at hendes mand var blevet forgiftet.

Siden oplyste eksperterne bag undersøgelsen af ekslederens lig, at man hverken kunne bekræfte eller afkræfte påstanden om, at polonium-210 var årsag til Arafats død.

- Vi kan ikke slå fast, at polonium var kilden til hans død - vi kan heller ikke udelukke det, sagde professor Francois Bochud fra Lausanne universitet.