Bilfærge på vej til København brød i brand

Ingen kom til skade, da en bilfærge med kurs mod København brød i brand på åbent hav natten til onsdag

Bilfærgen Corona Seaways, der var på vej fra Fredericia til København, brød i brand klokken 02.30 natten til onsdag, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

- Der bliver kaldt mayday fra færgen, og de fortæller, at der er brand om bord, siger vagthavende ved SOK og uddyber:

- Vi får sendt en tysk fregat, der er i nærheden hen til ham. Så ringer han lidt senere og fortæller, at branden er slukket, og der nu kun er røgudvikling tilbage.

Færgen havde 29 personer om bord, men ingen er kommet til skade. Skibet fragter trailere, som lastbiler bakker ind og læsser af på hoveddækket, der er det næstøverste dæk på skibet. Det var midt på hoveddækket, at branden opstod.

Skibet var for stort til at komme ind i Helsingør Havn og sejlede derfor til Helsingborg Havn.

- Kaptajnen ville gerne have nogle til at undersøge skibet, om der stadig var flammer hist og pist. Det gør svenskerne, da han kommer til Helsingborg, oplyser den vagthavende hos SOK.

SOK har kendt til sagen, men har ikke været 'voldsomt involveret' i den, selv om færgens destination var København.

Corona Seaways sejler mellem Fredericia, København og den litauiske by Klaipeda. Færgen er ejet af det svenske selskab EE Shipping, der holder til i Stockholm, men den bliver chartret af DFDS.

Selskabets informationschef Gert Jakobsen fortæller, at det var færgens egne systemer, der fik branden under kontrol.

- Branden er blevet slukket af sprinklersystemet om bord. Derudover har der formentlig været noget efterslukning, da de kom ind til land, siger han.

- Skibet ligger til kaj i Helsingborg, og jeg går ud fra, at myndighederne er om bord, hvor de skal undersøge brandårsagen, siger Gert Jakobsen.

Corona Seaways er et såkaldt roll-on roll-off fragtskib. Det betyder, at godset kan rulle om bord på enten trailere, lastbiler eller små lave vogne, der kan ligge tungt gods på.