TV: Skibe i Nordsøen travlt med at søge nødhavn

Esbjerg Havn vil blive fyldt op af skibe, der søger læ for det kommende uvejr

Skibene søger nu i nødhavn i Esbjerg for at være i læ for vinden.(Foto: Claus Jessen).
Skibene søger nu i nødhavn i Esbjerg for at være i læ for vinden.(Foto: Claus Jessen).

Havnevagten i Esbjerg har i disse timer travlt med at udsende stormvarsler og hjælpe skibene i Nordsøen ind i havnen. Et utal af fartøjer har sat kursen mod Esbjerg for at komme i læ forud for det kommende uvejr.

Således venter havnevagten, at hele havnen vil blive fyldt op af skibe.

Alle steder på Esbjerg Havn har både virksomheder, søfolk og bådejere travlt med at sikre deres værdier.

Der er grund til at være bange
- Vi er søgt til Esbjerg. Vi kan ikke være ude på Nordsøen i dette vejr. Det lyder til at blive slemt og der er grund til at være bange. I hvert tilfælde, hvis man er i en mindre båd, siger kaptajn Ivor Jansen til Ekstra Bladet.

 

Han er skipper på et af de mange skibe, som servicerer vindmølleparkerne i Nordsøen. Og Jansen advarer mod, at uvejret kan blive ganske alvorligt, hvis stormvarslerne om vindstød af orkanstyrke bliver en realitet.

Flytter rundt på både
Andre både har for øjeblikket travlt med at finde andre kajpladser end de vanlige, så man kommer til at lægge i læ for den hårde vind i morgen.

I lystbådehavnen, hvor mange bådejere ikke har taget deres både op, har pensioneret fisker Ejnar Andersen, fået sikret sine fortøjninger på 'Jegindø' en ekstra gang.

- Det bliver slemt, når der kommer højvande og det samtidig blæser hårdt, lyder det fra manden, som har været på havnen i Esbjerg hele sit liv.

Der varsles om en forhøjet vandstand på omkring fire meter i området - og det kan give alvorlige problemer mange steder i Esbjerg og omegnsbyerne.

Hjælp redningskøretøjerne
Vicepolitinspektør Finn Schøtt fra Syd og Sønderjyllands Politi siger til Ekstra Bladet, at der er indkaldt en betragtelig ekstrastyrke, som skal sikre at stormen forløber så gnidningsfrit som muligt.

Finn Schøtt opfordrer særligt bilisterne til at køre på en sådan måde, at de ikke kommer i vejen for redningskøretøjer.

- Vi skal kunne komme frem, så folk må holde sig fra blandt andet nødsporene, fastslår vicepolitiinspektøren.