Fortsat jagt på Lolland-brandstifter

Politiet jagter fortsat gerningmand bag fire påsatte brand rundt om på Lolland

Tidligt fredag morgen i sidste uge gik fire huse op i røg rundt om på Lolland - alle steder var branden påsat. Brandstifteren bag ildspåsættelserne jages fortsat af politiet.

- Det er korrekt. Fredag var en mand kortvarigt anholdt i sagen. Men ved afhøringen kunne han gøre rede for sin færden på tidspunkterne for ildspåsættelserne. Derfor blev han løsladt igen, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har nu bredt efterforskningen ud og leder bredt efter gerningsmanden, siger han.

Yderligere vil han ikke kommentere den pågående efterforskning i sagen.

Dermed står det klart, at den 43-årige, der fredag var anholdt i sagen, ikke længere er hovedmistænkt.

Alle fire huse har samme ejer, Jan Caspersen, der selv på i Nordjylland. I alt ejer han tolv huse på Lolland, hvoraf fire står tomme. De selvsamme fire tomme huse er alle identiske med de ejendomme, der tidligt fredag blev antændt.

Ildspåsættelser virker målrettede
Selv om alle fire ejendomme på papiret står tomme, så boede der en 19-årig kvinde i et af husene. Om end ulovligt, da en lejlighed i huset endnu ikke var kommunalt godkendt til beboelse. Til alt held var kvinden ikke hjemme, da der blev stukket ild til huset.

Samme fredag var sagde Jan Caspersen, hvordan han tidligere var blevet truet af den 43-årige, der tidligere havde boet i en af hans ejendomme på øen.

En række kilder rundt om på øen undrer sig over ildspåsættelserne, der som udgangspunkt virker målrettede.

Ind til for ganske nylig var to af ejendommene beboet. Og det er kun få i lokalmiljøet, der er vidende om, at de nu stod tomme, ligesom kun få vidste, hvem der ejede husene.

Allerede i sidste uge kaldte politiet ildspåsættelserne 'speget affære.'

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7