Desperate alarmopkald fra skoleskyderi frigivet

Myndighederne frigiver 25 minutters alarmopkald fra lærere og elever under skoleskyderi

20-årige Adam Lanza var gal med skydevåben og masseskyderier. Han havde adskillige våben derhjemme og dræbte i alt 26 mennesker på Sandy Hook Elementary School sidste år. (Foto: AP)
20-årige Adam Lanza var gal med skydevåben og masseskyderier. Han havde adskillige våben derhjemme og dræbte i alt 26 mennesker på Sandy Hook Elementary School sidste år. (Foto: AP)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Blot ti dage før årsdagen for det blodige skoleskyderi på Sandy Hook Elementary School i Conneticut, har de amerikanske myndigheder frigivet de alarmopkald, der kom fra skolens skrækslagne og paniske lærere og elever. Offentliggørelsen kommer efter, at en amerikansk domstol forleden afgjorde frigivelsen af de - for mange efterladte - ømfindige optagelser.

Der er tale om i alt syv konkrete opkald til USA's alarmcentral 911 fra både lærere og elever, der desperat beder om hjælp, samtidig med at de forsøger at flygte og hjælpe andre, som de møder på vejen gennem skolens korridorer.

- Jeg tror, der er nogen der skyder på skolen, lyder en bange damestemme i et af de første alarmopkald.

Hvorfor tror du det, spørger manden på alarmcentralen.

- Fordi jeg så nogen løbe ned af gangen. De løber stadig og de skyder. Sandy Hook School, please, fortsætter kvinden med tungt åndedræt, før der bliver afbrudt.

</p><p><a href="http://www.ctpost.com/news/article/Listen-to-Sandy-Hook-911-calls-4996132.php#item-25344">Lyt til flere alarmopkald her.</a></p><p>Skoleskyderiet, hvor den 20-årige Adam Lanza gik amok 14. december sidste år og med sine 154 skud fra et automatvåben, kostede i alt 27 mennesker livet: 12 piger og 8 drenge i alderen 6-7 år samt seks lærere og medarbejdere på skolen. Offer nr. 27 blev Adam Lanza selv, da han satte et håndvåben mod sit hoved og skød.</p><p>- Jeg tror, der er et skoleskyderi i gang, oplyser en anden kvinde i røret til alarmcentralen, der den pågældende dag blev bestormet med opkald.</p><p>- Jeg er lærer og står med hele min klasse inden i lokalet, men døren er ikke låst, oplyser hun forholdsvist roligt men ængsteligt til operatøren, der beder hende om at bevare roen og holde alle væk fra vinduerne.</p><p>Et af opkaldene er fra skolens pedel Rick Thorne, der er igennem til alarmcentralen i adskillige minutter. Han bliver konstant udspurgt af operatøren om, hvor han er, hvad status er på skolen, hvor folk løber hende mv.</p><p>- Der bliver stadig skudt. Please, lyder det pludselig fra pedellen, mens høje skud lyder i baggrunden af samtalen.</p><p>- Det foregår stadig, gentager han i røret.</p><p>Forinden selve skoleskyderiet havde den syge og maniske Adam Lanza, der var sygeligt optaget af andre massemordere og skoleskyderier, skudt sin mor, Nancy Lanza fire gange i hovedet.</p><p><i>Opdateres...</i></p>

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 20-årige Adam Lanza var gal med skydevåben og masseskyderier. Han havde adskillige våben derhjemme og dræbte i alt 26 mennesker på Sandy Hook Elementary School sidste år. (Foto: AP)