Tiltale: Svindel med syv nye BMW´er

To bilforhandlere snød staten for afgifter til 2,2 millioner kr., da de fuskede med køb af syv nye BMW´er, lyder tiltalen

Bilfirmaet købte syv BMW´er, heraf to X3, tre X5 og to 335 I. (AP Photo/Reed Saxon)
Bilfirmaet købte syv BMW´er, heraf to X3, tre X5 og to 335 I. (AP Photo/Reed Saxon)

To direktører for et bilfirma i Nordsjælland, der har specialiseret sig i leasing af luksusbiler, stilles torsdag for retten i Helsingør, tiltalt for at have snydt statskassen for godt 2,2 millioner kr. i registreringsafgifter.

Det skete, da bilfirmaet købte syv BMW´er i Danmark, men lod som om bilerne var parallelimporterede fra Sverige, lyder tiltalen. Direktørerne nægter sig skyldige.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til direktørerne, 42 og 43 år, samt tillægsbøder, der typisk bliver på samme beløb, som der er snydt for. Også bilfirmaet, et anpartsselskab, er tiltalt som 'juridisk person' i sagen og risikerer en kæmpe bøde.

Syv BMW´er - det var to X3, tre X 5 og to 335 I modeller - blev købt hos en københavnsk importør, der blev bedt om at fakturere bilerne til et svensk firma, hvor en dansker, som også er sigtet i sagen, er direktør.

Leveret direkte til lagerhallen
Det svenske firma viderefakturerede bilerne til leasingfirmaet i Nordsjælland, og bilerne blev leveret direkte fra importøren i København til firmaets lagerhal i Nordsjælland.

Men da de syv BMW´er skulle indregistreres hos SKAT blev fakturaerne fra det svenske firma fremlagt som dokumentation for, at bilerne var parallelimporterede fra Sverige. Derfor blev registeringsafgiften mindre, og statskassen blev snydt for 2.243.078 kr., mener Nordsjællands politi.

Politiet har afgjort, at importøren og sælgeren af de syv BMW´er ikke havde kendskab til svindlen, men handlede i god tro.

Den 42-årige direktør er også tiltalt for et tilfælde af dokumentfalsk, hvor han skal have forfalsket en købekontrakt, så prisen på en BMW blev skruet op fra 30.000 til 40.000 euro. Han betalte 30.000 euro for bilen, men i købekontrakten var prisen angivet til 40.000 euro, og han havde forfalskets kundens underskrift, lyder tiltalen..

Retten i Helsingør har afsat tre retsdage til svindelsagen.