Her bliver 200 evakueret

Nordsjællands Politi har hjulpet folk væk fra sommerhuse i både, mens plejehjem måtte ryddes for beboere

De ældre måtte evakueres i busser. (Foto: Kenneth Meyer)
De ældre måtte evakueres i busser. (Foto: Kenneth Meyer)

Selvom oversvømmelserne er på tilbagetog efter stormen Bodil, er der stadig nogle områder på Sjælland, der har problemer med forhøjet vandstand.

I sommerhusområdet Hyllingeriis ved Roskilde Fjord har Nordsjællands Politi natten til lørdag været nødt til at redde nogle få beboere ud af boliger.

- Vi sejler rundt i små både og redder folk ud af husene, sagde operationsleder Steffen Østergaard fra Nordsjællands Politi natten til lørdag.

- Nogen havde hørt nogen råbe om hjælp, tilføjede han.

Politiet har også haft en traktor i brug i redningsaktionen.

Også i Gentofte har vandet givet problemer. Et plejehjem med 210 beboere er natten til lørdag blevet evakueret på grund af vand i boligerne.

De ældre er blevet indkvarteret på andre plejehjem i kommunen, lyder det fra Nordsjællands Politi, som endnu ikke ved, hvornår beboerne igen kan vende tilbage til deres boliger.

Nordsjællands Politi melder dog tidligt lørdag morgen om, at der ikke længere er risiko for oversvømmelser langt de fleste steder i politikredsen.

Men beboerne i dele af Frederikssund kan stadig ikke vende tilbage til deres boliger på grund af oversvømmelser, og der er stadig risiko for, at der går hul på Classens Dige ved Frederiksværk, lyder det.

I Jyllinge er flere mennesker i løbet af natten blevet hjulpet væk fra et oversvømmet parcelhuskvarter i byen. Cirka 240 beboelser er berørt af vandmasserne, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har haft nogle høje køretøjer dernede for at få nogle folk ud, siger vagtchef Claus Simonsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Stormfloden er ellers ved at aftage i de berørte områder på Sjælland. Lørdag morgen bliver der pumpet vand væk fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde, som fredag blev ramt af mindre oversvømmelser.

Midt- og Vestsjællands Politi forventer, at vandet har trukket sig helt tilbage inden for et døgns tid, og så kan skaderne gøres op, lyder det.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser på Twitter, at Farøbroen er åben for trafik i begge retninger efter stormen Bodil, der lukkede både større og mindre broer torsdag og fredag og lammede infrastrukturen i Danmark.

1 af 2 Ambulancer og busser blev tilkaldt, da de 200 ældre skulle evakueres pga vandmasserne. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 De ældre måtte evakueres i busser. (Foto: Kenneth Meyer)