Sommerhuse oversvømmet: Beboere reddet ud i både

Beboere i sommerhuse ved Roskilde Fjord råbte om hjælp, og politiet sørger for at få folk ud af husene

Selvom oversvømmelserne er på tilbagetog efter stormen Bodil, er der stadig nogle områder, der har problemer med vandmasserne.

I sommerhusområdet Hyllingeriis ved Roskilde Fjord har Nordsjællands Politi været nødt til at redde beboere ud af boliger.

- Vi sejler rundt i små både og redder folk ud af husene, siger operationsleder Steffen Østergaard fra Nordsjællands Politi.

- Nogen havde hørt nogen råbe om hjælp, tilføjer han.

Politiet har også taget en traktor i brug i redningsaktionen. Vagtchefen understreger, at der ikke er mange mennesker i boligerne i sommerhusområdet.

Også i Jyllinge har vandet givet problemer. Her er flere husstande uden strøm, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, og otte mennesker er blevet hjulpet væk fra vandmasserne i et parcelhuskvarter i Nordmarken.

- Vi er på vej rundt til samtlige i området for at banke på og sikre, at alle har det godt. Vi har haft nogle høje køretøjer dernede for at få nogle folk ud, siger vagtchef Claus Simonsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Stormfloden er ellers ved at aftage i de berørte områder på Sjælland. Vikingeskibsmuseet i Roskilde, som fredag var truet af oversvømmelser, er igen sikret, fortæller Claus Simonsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser desuden på Twitter, at Farøbroen igen er åben for trafik i begge retninger efter stormen Bodil, der lukkede både større og mindre broer torsdag og fredag og lammede infrastrukturen i Danmark.