Sigtet: Lånehaj ville kidnappe datter

En mor med to børn kom voldsomt i knibe, da hun lånte penge på det grå lånemarked

En mor til to døtre blev udsat for grove incasso-metoder, da hun tog et lån hos en 51-årig serbisk lånehaj i København. Han truede med at kidnappe hendes ene teenagedatter og 'køre hende ud i skoven'.

Sådan lyder sigtelsen mod den 51-årige, der lørdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby, sigtet for forsøg på ulovlig tvang og åger.

Han nægter, og fik kun anholdelsen opretholdt i tre døgn, mens politiet efterforsker sagen. Politiet mistænker, at der kan være medgerningsmænd på fri fod, og derfor blev grundlovsforhøret holdt bag lukkede døre.

Den 51-årige serber, der har boet mange år i Danmark, blev anholdt fredag, da han mødtes med den enlige mor for at få sine penge. Hun var bange gået til politiet efter at han telefonisk i onsdags havde truet med at 'sende to af sine mænd', der skulle kidnappe kvindens ene datter og køre hende ud i skoven.

Politiet stod klar, da den 51-årige mødte op for at få sine penge.

Kvinden, der er er rumænsk afstamning, har gennem nogen tid lånt 53.000 kr. af lånehajen, fordi hun ikke kunne låne pengene i banken. Renten var 10 procent - om måneden - og hun havde allerede betalt renter på lånet.

Men tilsyneladende skruede lånehajen bissen på for at få sine penge, og rettede trusler mod kvindens datter, da de talte sammen om lånet i onsdags.

Den 51-årige kærede ikke rettens beslutning om at opretholde hans anholdelse i tre døgn.