Afgørelse: Rockerborg i Vanløse skal ryddes inden 2014

Københavns kommune har afgjort, at rockere skal forlade villavej i Vanløse ved årets udgang.

Borgerne i Vanløse kan snart ånde lettet op. Det ser nemlig ud til, at den omstridte rockerborg på Tudskærvej snart er fortid. Det skriver dr.dk lørdag.

Rockerborgen, der har befundet sig på villavejen i Vanløse i lidt over et år, skal ryddes ved udgangen af 2013, har Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune afgjort.

- På naboernes vegne er jeg meget tilfreds med, at vi nu endelig har fået en tidsfrist for, hvornår naboerne igen kan sove roligt om natten uden at blive generet af at have en rockerklub i baghaven, siger Jakob Hougaard (S), der er medlem af forvaltningen.

Han har sammen med den konservative politiker Jakob Næsager igennem længere tid arbejdet på at få rockerne ud af kommunen, og de havde begge lukningen som et decideret valgløfte ved kommunalvalget i november.

- Jeg har fået talrige henvendelser om rockerne og har mødt massiv opbakning fra vælgerne om, at rockergrupper ikke skal etablere deres klubhuse i boligområder. Rockerne på Tudskærvej kan godt finde flyttekasserne frem, siger Jakob Hougaard (S).

Det er netop generne for naboerne, der gør kommunen i stand til at smide rockerne ud. En næsten hundrede år gammel servitut på ejendommen siger nemlig, at boligen kun må bruges til familiebrug og ikke må være til gene for naboerne.