Anklage: Tvang pige til at luge brændenælder i mørke

Tre børn udsat for mishandling og vanrøgt i hjemmet på Fyn, mener anklagemyndigheden

Tre børn er ifølge anklagemyndigheden blevet udsat for mishandling og vanrøgt i hjemmet på Fyn. Nu kræves forældrene fængslet. (Foto: Anders Brohus)
Tre børn er ifølge anklagemyndigheden blevet udsat for mishandling og vanrøgt i hjemmet på Fyn. Nu kræves forældrene fængslet. (Foto: Anders Brohus)

Tre små børn levede i daglig terror i hjemmet i en mindre by på Fyn, hvor forældrene udsatte dem for fysisk og psykisk mishandling og vanrøgt.

Det mener anklagemyndigheden hos Fyns politi, der mandag indleder en straffesag mod forældrene ved retten i Svendborg, hvor forældrene kræves idømt fængselsstraffe.

Forældrene, han 47 år, hun 49, begik ifølge tiltalen en række fysiske overgreb mod børnene, som har karakter af grov vold, vanrøgt og ulovlig tvang.

Den 47-årige mand var, ifølge anklageskriftet, den mest aktive, mens den 49-årige kvinde deltog i afstraffelsen af en 11-årig søn, der blandt andet i flere måneder ad gangen fik stuearrest på et koldt værelse, hvor han hele tiden skulle sidde på sengen. Værelset var ellers tomt, fordi forældrene havde fjernet alle drengens ejendele.

Parret nægter sig skyldige i den omfattende tiltale.

Forældrenes terror stod på gennem næsten syv år fra august 1998 til marts 2005, hvor de to ældste dengang var et og syv år gamle, da volden startede.

I 2000 blev den yngste, en dreng født, og mishandlingen af ham stod på, da han var 11 og 12 år og sluttede først i april sidste år.

Anklageskriftet rummer en lang række grove overgreb, som børnene har fortalt politiet om:

En pige blev tvunget til at luge høje brændenælder i haven i mørke, så hun blev forbrændt på store dele af kroppen.

Et af børnene blev skyllet under koldt vand i et badekar og fik slået hovedet i kanten, så hagen flækkede.

Et barn blev snittet i foden med kniv.

To af børnene blev tvunget til at kysse den 47-åriges tæer, mens de skulle sige, at han var Gud.

Et barn fik presset en steakkniv mod fingrene, så det blødte.

En søn blev skyllet under koldt vand, når han tissede i bukserne, fik nægtet at skifte ble så hans numse blev rød og blødte, og han blev som straf flere gange spærret inde på et mørkt og koldt loft.

To af børnene blev nærmest tvangsfodret, så de var tæt på at kaste op.

Anklageskriftet beskriver, at alle tre børn gentagne gange blev slået på kroppen og i ansigtet med flad og knyttet hånd og slået i numsen blandt andet med et viskestykke. De blev straffet med tæsk, hvis de tissede i sengen eller i bukserne og blev tvunget til at gå rundt i deres våde underbukser i timevis.

Børnene blev, ifølge tiltalen, også truet med tæsk, hvis de fortalte fremmede om forholdene i familien.

Den yngste dreng blev gennem 14 måneder udsat for vold fra den 47-årige, som slog ham med flade eller knytnæver, 'knipsede' ham på ørerne og hænderne med 'smølfespark', truede med at piske ham og slog ham med en sko.

Moderen deltog ved adskillige gange at spærre drengen inde i stuearrest på det kolde værelse, og hun nev ham i armene og vred huden om. Desuden er kvinden tiltalt for en dag i marts sidste år at have skrubbet drengen hårdt på venstre hånd med en skuresvamp, så det blødte og der kom sår.

Flere gange skal den 49-årige mand have forsøgt at få den dengang otte-årige datter til at røre hans lem, men det nægtede pigen. Derfor er han tiltalt for forsøg på andet seksuelt forhold.

Dommen i sagen ventes senere på måneden.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk

1 af 2 Retten i Svendborg tager hul på en sag mod et fynsk forældrepar i 40'erne, der er anklaget for mishandling. I følge anklageskriftet fik et barn hovedet slået ned i badekarret så hagen brækkede, børnene blev lukket inde på et iskoldt loft og blev skyllet med iskoldt vand, hvis de tissede i bukserne. (Google Maps)
2 af 2 Tre børn er ifølge anklagemyndigheden blevet udsat for mishandling og vanrøgt i hjemmet på Fyn. Nu kræves forældrene fængslet. (Foto: Anders Brohus)