Faldt fra sin altan: - Jeg blev skubbet

Mystik om fald fra anden sal. Offeret siger, han blev skubbet, men også at han sprang selv, fordi han følte sig truet

Manden faldt fra altanen på anden sal til højre, hvor altankassen er knust, og cirka 10 meter ned, hvor han ramte et stort glasbord på terrassen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Manden faldt fra altanen på anden sal til højre, hvor altankassen er knust, og cirka 10 meter ned, hvor han ramte et stort glasbord på terrassen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Midt under stormen i torsdags faldt en mand under mystiske omstændigheder ud over altanen fra sin lejlighed på anden sal på Stolpehøj i Gentofte og cirka 10 meter ned.

Han ramte et glasbord på terrassen til stuelejligheden, der knustes, og han brækkede sin højre arm to steder. Han flygtede skrigende af smerte fra stedet på bare fødder og i bar overkrop, angiveligt fordi han følte sig truet af sin ekskone og en anden mand, der havde opsøgt ham.

Offeret, der er afrikaner, far til to og har boet mange år i Danmark, fortalte politiet, at han blev skubbet ud over altanen. Men ifølge politiet er omstændighederne endnu uklare. Hverken ekskonen eller manden, der var sammen med hende, er foreløbig sigtet for noget kriminelt.

Den kvæstede blev i går opereret på Rigshospitalet for et kompliceret brud, og til en bekendt, der besøgte ham på hospitalet inden operationen forklarede han, at han sprang ud over altanen, fordi han frygtede for sit liv.

Eks-konen var efter aftale over telefonen mødt op for at tale med ham klokken 18, men pludselig stod en bevæbnet mand også i lejligheden. Han havde en pistol i bukselinningen, har den kvæstede fortalt sin bekendte. Parret flyttede fra hinanden for cirka et år siden.

Stadig mystik om, hvad der skete
– Vi har afhørt de to personer med en sigtets rettigheder, og vi efterforsker sagen. Men omstændighederne er uklare, og de tre personer, som var til stede i lejligheden, har ikke samme forklaring om, hvad der skete. Det eneste vi konkret ved er, at manden er faldet ned fra altanen og er blevet kvæstet. Hans første forklaring til politiet var, at han blev skubbet ud over altanen, siger efterforskningsleder Lau Lauritzen, Nordsjællands politi.

Politiet har undersøgt lejligheden på anden sal for spor, og den er nu plomberet af politiet.

– Vi skal nu have samlet de tekniske undersøgelser og sammenholdt dem med forklaringer og personundersøgelser, før vi kan konkludere noget, siger Lau Lauritzen.

Afrikaneren aftalte i torsdags at få besøg af sin ekskone, men blev overrasket over, at der pludselig stod en fremmed mand, en dansker med fuldskæg, i lejligheden. Til sin bekendte, der besøgte ham på hospitalet, forklarer han, at manden havde en pistol i bukselinningen.

Sidste gang du ser mig
- Ekskonen skal have sagt: Nu er det sidste gang, du ser mig. Han følte sig åbenbart så skræmt, at han sprang ud fra altanen. Det har han i hvert fald forklaret mig, siger den bekendte til Ekstra Bladet.

Da afrikaneren landede i glasbordet rejste han sig skrigende af smerte og løb tværs over græsplænen ved bebyggelsen for at komme væk. Lidt efter kom ekskonen og manden ned og spurgte en nabo, om han havde set, hvor manden løb hen. Tilsyneladende ville de have fat i ham, men det lykkedes ikke.

Den kvæstede fik hjælp af en anden beboer i bebyggelsen, som kørte ham på Gentofte Sygehus. Herfra blev han overflyttet til Rigshospitalet, fordi et kompliceret brud på højre arm skulle opereres.

- Han er meget rystet, siger den bekendte til Ekstra Bladet.

- Han sagde til mig, at han også havde sprunget, hvis det var fra 10. sal. Så bange var han. Han var sikker på, at han skulle myrdes, siger den bekendte.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 4 Det store altanbord med glasplade blev knust, men afrikaneren slap med et kompliceret brud på højre arm. Hans hjemmetøfler ligger stadig på stedet, og han flygtede barfodet og skrigende af smerte, fordi han frygtede for sit liv. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 4 Politiets teknikere har undersøgt lejligheden på anden sal, der nu er plomberet. (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 4 Manden faldt fra altanen på anden sal til højre, hvor altankassen er knust, og cirka 10 meter ned, hvor han ramte et stort glasbord på terrassen. - Jeg blev skubbet, forklarede han politiet. (Foto: Jakob Jørgensen)
4 af 4 Manden faldt fra altanen på anden sal til højre, hvor altankassen er knust, og cirka 10 meter ned, hvor han ramte et stort glasbord på terrassen. (Foto: Jakob Jørgensen)