Fotograf fængslet for sexmisbrug af småpiger

En fotograf er sigtet for sexovergreb på to søstre på seks og ni år. Politiet undersøger nu hans billedarkiv

En professionel fotograf fra Vestsjælland er blevet varetægtsfængslet, sigtet for seksuelt misbrug af to søstre på seks og ni år. Fotografen er nær bekendt til pigernes familie gennem mange år.

Sexmisbruget skal være sket på fotografens bopæl og i hans fotostudie, hvor han tilsyneladende også har fotograferet pigerne i seksuelle situationer.

Derfor har Midt- og Vestsjællands politi beslaglagt hans computere, kameraer og hukommelseskort for at undersøge, om der findes billeder af ulovlig karakter.

Fotografen blev anholdt i torsdags, og han blev dagen efter varetægtsfængslet ved retten i Holbæk, sigtet for seksuelle overgreb.

– Jeg kan bekræfte, at vi har fået en person varetægtsfængslet til den 17. december, men ellers har jeg ingen kommentarer til sagen, siger efterforskningsleder Jacob Olsen.

De to søskende blev videoafhørt hos politiet i onsdags, og derefter skred politiet til anholdelse af fotografen. Det seksuelle misbrug, som dog ikke omfatter samleje, skal være sket gennem lang tid, når pigerne har besøgt fotografen.

Ekstra Bladet erfarer, at sagen rullede, da pigerne betroede sig til deres 13-årige storebror under et ophold hos bedstemoderen i Sverige. Drengen fortalte det videre til moderen, som anmeldte fotografen til politiet den 1. december.

– Pigerne har det skidt

Fotografen har blandt andet specialiseret sig i at fotografere børn, og er tidligere skolefotograf.

– Mine piger har det meget skidt. Min ældste datter siger, at ’det skriger’ inde i hendes hoved, og vi venter på at få psykologhjælp til pigerne. Jeg kontaktede kommunen i mandags, men der er stadig ikke sket noget. Nu har jeg ringet rundt for at få hjælp, og er blevet henvist til den psykiatriske skadestue, siger pigernes mor til Ekstra Bladet.

Politiet har ikke fortalt familien, hvad fotografen konkret sigtes for, men pigerne har selv fortalt deres mor, hvad han har gjort ved dem.

– Det er forskellige overgreb, men heldigvis ikke voldtægt, siger moderen, som mistænker, at fotografen også har taget seksuelle fotos af børnene.

– Min datter har selv vist mig nogle fotos, som han har givet dem. De har ganske vist tøj på, men der er tale om seksuelle stillinger, blandt andet med numsen i vejret, siger moderen.

Bange for at komme hjem
Den ni-årige pige opholder sig i øjeblikket hos sin farmor, fordi hun er bange for at komme hjem, selvom hendes mor har fortalt pigerne, at manden nu sidder i fængsel.

I dagene før anholdelsen skrev fotografen til hende på sms og på Facebook, at hun skulle på skovtur med ham. Han skrev til den ni-årige mandag, tirsdag og onsdag, før han blev anholdt i torsdags.

– Da hun ikke svarede ham, skrev han til mig og spurgte, hvorfor min datter ikke svarede ham. Jeg bildte ham bare ind, at der ikke var strøm på hendes telefon. Nu har politiet fået hendes telefon, så de kan se sms-beskederne, fortæller moderen til Ekstra Bladet.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (det koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk