Tredje mand sigtes i sag om 200 kilo kokain

Politiet fremstiller mandag en 33-årig mand i omfattende narkosag. To andre er allerede fængslet

En 33-årig mand fremstilles mandag i grundlovsforhør i Retten i Aarhus sigtet for forsøg på omfattende smugleri af narkotika, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden er sigtet for forsøg på indsmugling af 200 kilo kokain og 250 kilo hash til Danmark og vil formentlig blive fremstillet bag lukkede døre.

Den 33-årige sigtes desuden for overtrædelse af våbenloven, fordi han var i besiddelse af en skarpladt revolver, da politiet anholdt ham på hans bopæl på Sjælland torsdag i sidste uge.

I sidste uge blev to mænd på henholdsvis 29 og 46 år varetægtsfængslet i fire uger i sagen, der er blevet efterforsket i et samarbejde med det amerikanske narkopoliti, Drug Enforcement Agency (DEA), samt andre udenlandske myndigheder.

Hvilke andre lande, der har deltaget i oprulningen af sagen, ønskede politiet i sidste uge ikke at oplyse.

Sikkert er det dog, at Rigspolitiet har medvirket til efterforskningen, som i sidste uge førte til, at de to mænd blev anholdt i Østjylland.

Om mændene bor her i landet, og om de er danske eller udenlandske statsborgere, ønsker politiet ligeledes ikke at svare på.

Heller ikke detaljer om, hvorfra kokainen skulle være forsøgt indført, vil politiet kaste lys over.

Politiet fastslår dog, at sagen ikke har sammenhæng med de store fund af kokain i banankasser tidligere på året hos Coop.

På Coops lager i Brøndby blev der fundet cirka 125 kilo, og i Aarhus blev der fundet cirka 60 kilo.

Fundet af yderligere 100 kilo kokain på containerhavnen i Aarhus kort før påske kan måske kædes sammen med de to banansager.