Far tiltalt: Ydmygede børn med tisbukser

47-årig fynbo afviser systematisk vold og afstraffelse mod tre børn

Tre børn og en ekskæreste fortæller om en tyranisk far. Men selv afviser han alle anklager. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Tre børn og en ekskæreste fortæller om en tyranisk far. Men selv afviser han alle anklager. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

- Vi gik rundt med tisbukser over hovedet i flere timer. Jeg kan stadig lugte tisset.

Sådan beskrev den 16-årige C i dag retten i Svendborg hverdagen i hjemmet i en lille fynsk landsby.

- Han beordrede os til at gå med underbukserne på hovedet, så tisset var ud for næsen. Det var i rigtig mange timer. Og det var rigtig mange gange, forklarede C. med stille stemme.

Ifølge C tissede han og storesøsteren C ofte i bukserne, fordi de var skrækslagne for deres stedfar.

Den 47-årige stedfar er tiltalt for vold og mishandling mod de tre søskende, der i dag er 13, 16 og 22 år.

- Han kunne blive sur over alt. Når vi f. eks. ikke spiste op eller bare lavede nogle ulykker, så fik vi lussinger. Han slog så hårdt, at det brændte og var rødt i lang tid. Jeg har slet ikke tal på lussingerne, men vi fik i hvert fald en flad hver dag, fortalte C. i dag i retten.

Sexanklage
Kort forinden havde storesøsteren afgivet forklaring for lukkede døre, da hun ud over volden og afstraffelse med bl.a. lugning af brændenælder i mørke også har forklaret til politiet, at hun er blevet forsøgt sexmisbrugt af den 47-årige stedfar.

Flere gange har den 47-årige mand ifølge anklageskriftet forsøgt at få den dengang otte-årige datter til at røre hans lem, men det nægtede pigen. Derfor er han tiltalt for forsøg på andet seksuelt forhold.

- Hun har måske set mig gå i bad, men det er kun min kone, der har rørt mig, forklarede manden i retten.

Se også: Far tiltalt for mishandling: Min søn bør have en diagnoseSe også: Anklage: Tvang pige til at luge brændenælder i mørke

Den tiltalte er kun biologisk far til den yngste dreng, men har været en del af opvæksten hos de to ældste, da han var kæreste med deres mor.

Mishandlingen stod ifølge tiltalen på fra august 1998 til marts 2005, men politiet kom først ind i sagen sidste år, da familiens yngste søn fortalte om mishandlingen på sin skole.

Drengen fortalte, at han gennem 14 måneder var udsat for vold fra den 47-årige mand, som slog ham med flade eller knytnæver, 'knipsede' ham på ørerne og hænderne med 'smølfespark', truede med at piske ham og slog ham med en sko.

Nægter sig skyldige
Mandens nuværende 49-årige samlever er også tiltalt i sagen. Hun er tiltalt for adskillige gange at spærre den yngste dreng inde i stuearrest på et koldt værelse, og hun nev ham i armene og vred huden om.

De nægter sig begge skyldig og stiller sig fuldstændig uforstående overfor anklagerne.

- Jeg ved ikke, hvorfor de siger det, men det kan muligvis skyldes, at der har været konflikter med deres mor, sagde faren.

Børnenes mor afviser, at have påvirket børnene til at fremkomme med de alvorlige anklager.

Hun kom grædende ind i retten, da hun i går forklarede, at hun frygter sin ekskæreste efter flere år med vold og trusler.

- Vi blev indkaldt til afhøring, og så brød vi bare sammen og fortalte om, hvad der skete hos os, sagde FN med tårerne løbende ned af kinderne

Der ventes at falde dom på torsdag.