Hal kan ikke reddes: Forsøgt antændt lørdag

Højby-hallen på Sjælland i flammer

Højby-hallen i Odsherred på Sjælland. (Læserfoto: Casper Lund Tønnesen)
Højby-hallen i Odsherred på Sjælland. (Læserfoto: Casper Lund Tønnesen)

Højby-hallen i Odsherred på Sjælland er fuldstændig omspændt af flammer og står ikke til at redde, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Samtidig bekræfter politiet, at sportshallen blev forsøgt antændt lørdag aften. Dengang fik brandvæsnet slukket ilden i tide.

- Det er for tidligt at sige, om branden i dag er antændt, men det er klart, at vi skeler til episoden lørdag, hvor hallen blev udsat for ildspåsættelse, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Odsherred Brandvæsen rykkede tirsdag morgen ved 7-tiden ud til en voldsom brand i sportshallen. Klokken 7.45 styrtede taget ned i hallen, og flammerne fik rigtig godt fat i bygningen.

- Brandvæsnet er i gang med, hvad der betegnes som en kontrolleret nedbrænding, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han oplyser, at brandvæsnet blev kaldt til hallen lørdag ved 19-tiden, hvor der var sat ild i en skraldespand uden for bygningen.

- Affaldet var flyttet hen til en dør, og vi tror, at der var nogen, der havde sat ild i skidtet, siger Martin Bjerregaard og tilføjer, at politiets teknikere vil undersøge årsagen til branden, når det er muligt at kom tæt på stedet.

Cirka 50 brandfolk kæmper mod flammerne, og der er tilkaldt assistance fra Holbæk Kommunes Beredskab.