Bulgarer dømt for grov voldtægt

Kvinde udsat for overfaldsvoldtægt i Taastrup. Sexforbryderen blev anholdt med hendes mobiltelefon

Kvinden blev slæbt fra Taastrup Hovedgade gennem en passage til en parkeringsplads, hvor voldtægten skete. (Foto: Jonas Oluson)
Kvinden blev slæbt fra Taastrup Hovedgade gennem en passage til en parkeringsplads, hvor voldtægten skete. (Foto: Jonas Oluson)

Efter tre års ophold i Danmark får den 25-årige bulgarer Shenko Asenov nu en enkeltbillet ud af Danmark, når han er færdig med at afsone dommen på to år og otte måneders fængsel for grov voldtægt mod en 36-årig kvinde i Taastrup vest for København.

Han greb kvinden bagfra på gaden, da hun forlod værtshuset Chimpansen på Taastrup Hovedgade ved 05-tiden søndag den 22. september, og trak hende ind på en parkeringsplads mellem Enighedsvej og Dorphs Allé, hvor hun blev udsat for voldtægt og andet seksuelt forhold.

Se også: Fotos fælder 25-årig for voldtægt

Bulgareren blev anholdt på sit opholdssted i Taastrup, hvor han ikke officielt boede. Anholdelsen skete takket være overvågningsbilleder fra 'Chimpansen', hvor han også var gæst og tilsyneladende udså sig den 36-årige kvinde som offer.

Genkendt af politifolk
Der var ingen kontakt mellem de to inden voldtægten, som derfor betegnes som 'overfaldsvoldtægt', der efter retspraksis straffes hårdere end hvis offer og gerningsmand kender hinanden i forvejen.

Vakse betjente hos lokalpolitiet genkendte voldtægtsmanden som den 25-årige bulgarer, fordi politifolkene i forvejen havde nogle tyverisager på ham. I juli stjal han blandt andet et køleskab og skrot fra en virksomhed i Høje-Taastrup.

Se også: Politi har billeder af voldtægtsmand

- Der var rigtigt gode beviser i sagen, blandt andet dna og så blev den fourettedes mobiltelefon, som gerningsmanden stjal efter voldtægten, fundet i hans besiddelse, siger anklager Linda da Silva Ferreira, Københavns Vestegns politi.

Bulgareren har under hele varetægtsfængslingen nægtet sig skyldig, men han valgte alligevel at modtage dommen. Han protesterede heller ikke mod at blive udvist.

På grund af de gode tekniske beviser i sagen, blev det ikke nødvendigt at udsætte den 36-årige kvinde for at blive afhørt om voldtægten i retten.

1 af 2 
2 af 2 Kvinden blev slæbt fra Taastrup Hovedgade gennem en passage til en parkeringsplads, hvor voldtægten skete. (Foto: Jonas Oluson)