Rockerhus fortsat åbent trods konflikt

Politiet ser foreløbigt ingen grund til at genindføre forbud mod at rockere kommer i omstridt rockerhus i Næstved

Ind til sidste onsdag var rockerhuset på Præstøvej lukket land for rockerne fra Westside Nation.(Foto: Per Rasmussen)
Ind til sidste onsdag var rockerhuset på Præstøvej lukket land for rockerne fra Westside Nation.(Foto: Per Rasmussen)

Politiet har foreløbigt ingen planer om igen at lukke for adgangen til Westend Nations omstridte rockerhus på Præstøvej i Næstved.

Natten til mandag blev en 22-årig mand med relationer til gruppen ellers likvideret i sit hjem på Morsøvej, ligesom en enlig mor blev beskudt i sin dagligstue knap fire kilometer derfra. Sidstnævnte episode var ifølge politiet en forveksling - en kendt kriminel, der i følge Ekstra Bladets oplysninger er tilknyttet Westside Nation, bor i naboejendommen til den enlige kvinde.

- For at udelukke personer fra en given adresse kræver det oplysninger, der underbygger, at der vitterligt er et trusselsbillede rettet mod adressen. Og det mener vi ikke, der er på nuværende tidspunkt, siger Flemming Madsen, politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Se også: Politiet ophæver adgangsforbud mod rockerhus

- Der er ingen tvivl om, at der er en konflikt. Det har de seneste episoder vist med al tydelighed. Men ifølge vores oplysninger er der tale om en konflikt mellem to grupper, der kender hinanden ganske godt. Og dermed er der tale om personer, der kender hinandens vaner osv, siger Flemming Madsen.

- Vi vurderer løbende situationen, ligesom vi selvfølgelig patruljerer i området, der også er videoovevåget, siger han.

Selve efterforskningen omkring drabet og den anden skudepisode vil politiet ikke uddybe.

Se også: Politiet har ingen spor af pistolmænd

- Sagen har stort fokus. Af hensyn til efterforskningen vil jeg ikke kommentere yderligere, siger Søren Ravn, efterforskningsleder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Konfliktscenariet står mellem rockerklubben Bandidos og en udbrydergruppe, der tidligere udgjorde Næstvedafdelingen af rockerklubben.

Afdelingen valgte i sommer at forlade klubben i samlet flok.

Se også: Kilder: 22-årig dræbt - pilen peger på Bandidos

Hen over efteråret fulgte en række brandepisoder, hvor der blev sat ild til Bandidos-relaterede ejendomme. Alle efter samme modus - først er en rude smadret, derefter er en eller flere molotovcocktails kastet ind.

Edin Fakic havde lagt sig ud med sine tidligere venner i Bandidos ved at gå med i udbrydergruppen Westside Nation. Mandfag blev han skudt. Han blev 22 år. (Privatfoto) Vagthund Ny rockerkrig

Senest blev et stort Bandidos-hus i Kvistgård ved Helsingør antændt. Det skete 20. november.

<b>Bandidos-brand: Motorcykler og båd forsvandt i flammer</b>

Den nu udbrændte industribygning tjente både som klubhus for den lokale Bandidos-afdeling i Helsingør og som kontor for klubbens overordnede landsstyrende enhed, kaldet 'Nationalen'.

Indtil videre har politiet ikke fået svar på de tekniske undersøgelser. Og dermed er det ikke bevist, at branden var påsat. Men kilder med indsigt i miljøet er ikke tvivl. Vurderingen lyder, at Westside Nation står bag både den og de andre ildspåsættelser.

Og kilderne vurderer, at nedbrændingen af huset i Kvistgård var et direkte angreb rettet mod landsledelsen i 'Nationalen' frem for den lokale Helsingør-afdeling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael 'Kokken' Rosenvold, Europapræsident i Bandidos. PT er han i Thailand.