Hel by hjælper brandofre

Borgere i Løgstør har samlet flere hundrede sække med tøj og andet udstyr ind til de beboere, der mistede alt under dødsbranden

Naboer og borgere i Løgstør er stadig dybt berørte af den voldsomme brand, der kostede en fire-årig dreng og hans 57-årige mormor livet. (Foto: Ernst van Norde)
Naboer og borgere i Løgstør er stadig dybt berørte af den voldsomme brand, der kostede en fire-årig dreng og hans 57-årige mormor livet. (Foto: Ernst van Norde)

Flere beboere på Bredgade 75a, b og c i Løgstør mistede stort set alt under den voldsomme brand natten til tirsdag.

Borgere i Løgstør er derfor gået sammen om at indsamle nødhjælp til de ramte familier. Det skriver nordjyske.dk.

- Jeg troede bare, der ville komme 10-15 sække. Nu er der kommet over 200 sække, siger 16-årige Camilla Ryssenholck til nordjyske.dk.

Se også: Dødsbrand: Årsagen stadig ukendt

På et døgn har indsamlerne modtaget hundredvis af sække og kasser med tøj, legetøj, køkkenudstyr og andre brugbare ting.

I tirsdags efterspurgte Camilla Ryssenholck folk, der ville samle ind til fordel for ofrene fra branden, hvor en fire-årig dreng og hans 57-årige mormor døde, og 18 lejligheder blev raseret af ilden.

- Hvorfor gør du det ikke bare selv, sagde min mor til mig, fortæller Camilla, der bor i Løgstør og går i 1.g på Vesthimmerlands Gymnasium.

Se også: Styrtede i døden foran brandfolkSe også: Dødsbrand: Dreng døde i flammerne - kvinde styrtede i døden

- Midt i tragedien er det livsbekræftende at se, hvor mange mennesker der er klar til at hjælpe til, siger Bodil Svenningsen, der er formand for Løgstør Boligforening, til nordjyske.

Ti frivillige har siden tirsdag været med til at sortere det indsamlede tøj, legetøj og køkkenudstyr.

Hun har sammen med små ti andre frivillige været med til at sortere de mange indkomne sække og kasser og stable tøjet i bunker.

Se også: Politipatrulje forulykkede på vej til dødsbrand

Især den 20-årige kvinde, som mistede sin fire-årige søn, har fået hjælp fra borgerne i Løgstør.

- Hun fortjener det bedste, siger Gitte Vittrup fra boligforeningens bestyrelse.

Nordjyllands Politi kender endnu ikke brandårsagen.

1 af 2 Formand for beboerforeningen Bodil Svenningsen (th.) mener, det er livsbekræftende at se, hvor mange, der vil hjælpe. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Naboer og borgere i Løgstør er stadig dybt berørte af den voldsomme brand, der kostede en fire-årig dreng og hans 57-årige mormor livet. (Foto: Ernst van Norde)