Tre mænd tiltalt: Angreb bandefjender på tankstation

Bandevold: Hævn, knivstik og skyderier knyttes sammen til bandekonflikt

Politiet mødte talstærkt op på gerningsstedet - tankstationen ved Frederiksborgvej på Ydre Nørrebro - efter et bandeopgør, hvor en mand blev knivstukket.(Foto: Anthon Unger)
Politiet mødte talstærkt op på gerningsstedet - tankstationen ved Frederiksborgvej på Ydre Nørrebro - efter et bandeopgør, hvor en mand blev knivstukket.(Foto: Anthon Unger)

Overfald, skyderier og knivstik - for de uindviede er bandekonflikternes dna oftest et mudret og ugennemsigtigt billede.

Men også konflikternes aktører kan indimellem have svært ved at gennemskue det aktuelle fjendebillede.

I dag begynder endnu et retsligt efterspil efter en af de efterhånden endeløse bandekonflikter i København.

Her er tre mænd - der i følge Ekstra Bladets oplysninger er en ledende figur, dennes højre hånd samt en fodsoldat med tilknytning til en gruppering i Lundtoftegade på Nørrebro, tiltalt i en sag om et overfald med knivstik.

Se også: Udbrændt Audi spøger i to skudsager

Det skete tidligt om aftenen 11.marts ved en tankstation på Frederiksborgvej på ydre Nørrebro. Ifølge både politiet og kilder i miljøet var der tale om et tilfældigt møde, da tre mænd overfaldt en gruppe med tilknytning til grupperingen Brothas.

Offeret, der central figur i grupperingen, har somaliske rødder. Han blev overfaldet med slag og spark og stukket med kniv, hvor han fik slået en flig af en knogle i underarmen, og efterfølgende blev syet med 23 sting i armen.

Offeret er i øvrigt selv for nylig blevet idømt et år og tre måneders fængsel i et sagskompleks, der blandt andet omhandlede en taske med våben nedgravet på en kirkegård i Gladsaxe.

Politiet har tidligere forklaret, hvordan de anså overfaldet på Shell-tanken for at være led i en spirende konflikt, der efterfølgende blussede voldsomt op.

Godt en uge før episoden på tankstationen var en hashpusher i Lundtoftegade forsøgt bortført. Nogle timer efter kidnapningsforsøget vendte en gruppe mænd tilbage og affyrede skud.

Det gik voldsomt for sig, da en hashpusher blev overfaldet af hætteklædte mænd i Lundtoftegade, Nørrebro. 112 - 12. mar. 2013 - kl. 15:30 Bander i opgør om hashmarked

Kilder med indsigt i miljøet beskriver, hvordan medlemmer af Brothas var blandt deltagerne til både overfald og skyderi.

Efter knivstikkeriet på Shell-tanken fulgte yderligere bataljer. Allerede få timer efter blev der affyret skud i Avedøre, hvor en 26-årig mand blev ramt.

Nogle dage senere blev en 19-årig mand svært såret af skud. Denne gang igen i Lundtoftegade.

Gerningsmændene blev beskudt af mindst to skud, oplyser politiet. (Foto: Jesper Mortensen) 112 - 12. apr. 2013 - kl. 11:21 31 skud affyret i duel: Skød igen mod angribere

Det er politiets vurdering, at han fungerede som vagtpost.

Han var iført en skudsikker vest og havde en walkietalkie på sig. Den 19-årige er stadig slemt medtaget, erfarer Ekstra Bladet.

Se også: 19-årig er stadig i kritisk tilstand efter skud

To mænd er sigtet for det skyderi. Begge blev - sammen med den først omtalte somalier - idømt fængselsstraffe i sagen fra Gladsaxe Kirkegård.