Gennembrud efter røveribølge

Fyns Politi har anholdt fem personer efter flere røverier i den seneste tid

Fyn har været plaget af flere røverier i de seneste uger.

Især kiosker og mindre supermarkeder har været ramt, men nu ser det ud til, at Fyns Politi har fået gennembrud i sagerne.

Fem personer er blevet anholdt og sigtet for tre røverier.

En 34-årig mand fra Svendborg blev går anholdt for røveriet begået mod Storm Cykler i Kochsgade i Odense mandag middag.

En pistolbevæbnet gerningsmand forsøgte at true sig til kassebeholdningen, men medarbejderen i cykelforretningen nægtede at åbne kasse, hvilket fik gerningsmanden til at affyre et skud med den medbragte pistol.

Pistolen var en luftpistol, og den var ikke ladt. Efter at have 'afskudt' luftpistolen løb gerningsmanden fra forretningen uden udbytte.

Drenge tilstår røveri
Tre drenge blev i går anholdt for et røveri i Fakta på Langegade i Kerteminde søndag aften.

To gerningsmænd kom ind i forretningen, hvor den ene løb hen til kassen og under trusler med en kniv fik udleveret et kontant pengebeløb.

Den anden gerningsmand løb til et overvågningskamera i loftet og skubbede til det således, at det ikke filmede størstedelen af røveriet.

Efterforskningen viste, at gerningsmændene måtte have et kendskab til Faktas interne procedurer. Det viste sig også, at to af de tre gerningsmænd var ansatte i forretningen.

Alle tre har overfor politiet aflagt en fuld tilståelse. På grund af deres unge alder fulde tilståelse til politiet, blev de alle tre løsladt efter endt afhøring hos politiet. De kan se frem til en senere retssag. Gerningsmændene er henholdsvis 16, 16 og 17 år.

Anholdt for to røverier
Søndag den 8. december blev der kl. 13.05 og kl. 14.30 begået røveri mod henholdsvis Fakta i Vindegade og Netto på Skibhusvej i Odense.

Den samme pistolbevæbnede gerningsmand truede sig først til cigaretter i Fakta, og da han ikke fik penge i Fakta, gik han videre til Netto, hvor han fik udleveret et kontant pengebeløb.

En 38-årig mand blev i går anholdt og sigtet for at have begået begge røverier.

Manden nægter overfor politiet at have begået røverierne.