Talrige trafikforseelser ved oprydning efter dødsulykke

Politiet udskrev mange bøder for ulovlige u-vendinger efter dødsulykke, som skyldtes u-vending

Ulykken, der kostede tre personer livet, skete ved 13-tiden og skyldtes en ulovlig u-vendig på motortrafikvejen ved Hillerød. (Foto: Kenneth Meyer)
Ulykken, der kostede tre personer livet, skete ved 13-tiden og skyldtes en ulovlig u-vendig på motortrafikvejen ved Hillerød. (Foto: Kenneth Meyer)

Utålmodige bilister så onsdag eftermiddag stort på færdselsloven, da de holdt i kø på Hillerød Motortrafikvejen i Nordsjælland, hvor beredskab var i gang med at rydde op efter en alvorlig trafikulykke.

Ulykken, der kostede tre personer livet, skete ved 13-tiden og skyldtes en ulovlig u-vendig på motortrafikvejen.

- Folk blev åbenbart utålmodige, så vi måtte skrive omkring 20 bøder for ulovlige u-vendinger, siger vagtchef Søren Bjørnestad, Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Ulykken skete umiddelbart syd for Roskildevej og betød, at politiet i cirka tre timer måtte spærre trafikken i begge retninger nær ulykkesstedet.

Nordsjællands Politi skønner, at ulykken ene og alene skyldes den ene bils ulovlige u-vending.

- Hvis alle bilisterne i køen havde vidst, at ulykken skyldtes en u-vending, så er jeg overbevist om, at der ikke var en eneste, der havde foretaget en u-vending, siger Søren Bjørnestad og fortsætter:

- Vi kan se, at folk ikke overvejer de mulige konsekvenser af deres handlinger. Vi er samme boldgade, som når bilister vælger at køre over for rødt.

Det var to mænd og en kvinde, der blev dræbt onsdag, da de to biler bragede sammen.