16-årig flugtbilist kvæster ældre kvinde

En 16-årig dreng kræves varetægtsfængslet efter han i går påkørte og kvæstede en 69-årig kvinde i Ballerup

En 69-årig kvinde er indlagt på hospitalet med alvorlige kvæstelser, men er udenfor livsfare, efter en trafikulykke i Ballerup i går, hvor hun blev påkørt i et fodgængerfelt af en 16-årig dreng. Han flygtede efter ulykken, men meldte sig selv til Københavns Vestegns politi i aftes.

Den 16-årige bliver i eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Glostrup, hvor politiet kræver ham varetægtsfængslet. Han sigtes for uagtsom legemsbeskadigelse, for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed og for at have efterladt en kvæstet uden hjælp. Han sigtes desuden for en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Ifølge vidner til ulykken kørte den 16-årige over for rødt lys, han kørte alt for stærkt og havde naturligvis ikke kørekort. Men bilen var desuden uden nummerplader, indregistering og ansvarsforsikring. Han havde lånt bilen af en bekendt.

- Han har erkendt at have ført bilen, og at han påkørte kvinden, oplyser anklager Samra Cikandar, Københavns Vestegns politi.

Hun gik over for grønt
Ulykken skete ved 12-tiden i går, da den 69-årige kvinde gik i et fodgængerfelt i krydset Hold-An Vej og Sct. Jacobsvej i Ballerup. Hun gik over for grønt, mens den 16-årige bilist, ifølge vidner, kørte over for rødt lys.

Politiet har ingen mistanke om spritkørsel, men begærer varetægtsfængsling af hensyn til efterforskningen. En del vidner skal afhøres og politiet afventer bilinspektørens rapport om hastigheden.

Hvis retten varetægtsfængsler den 16-årige vil det formentlig ske i surrogat på en lukket ungdomsinstitution på grund af hans alder.