Udsætter dom for mishandling af børn

Tre søskende blev i en årrække udsat for vold, lyder anklagen

Tre søskende har fortalt retten i Svendborg om årelang afstraffelse i deres hjem på Sydfyn. Foto: (Jesper Stormly Hansen)
Tre søskende har fortalt retten i Svendborg om årelang afstraffelse i deres hjem på Sydfyn. Foto: (Jesper Stormly Hansen)

Retten i Svendborg besluttede i eftermiddag at udsætte dommen i sagen om mishandling af tre søskende i deres hjem på Sydfyn til fredag formiddag. Det skyldes tidspres, meddeler retten.

De tre søskende på henholdsvis 13, 16 og 22 år blev i en årrække udsat for systematisk vold og mishandling af den 47-årige mand, der er far til den yngste og stedfar til de to andre.

Mandens 49-årige samlever, der også er tiltalt for medvirken til mishandlingerne, er stedmor til de tre børn.

Tvang tisbukser ned over hovedet

- Vi gik rundt med tisbukser over hovedet i flere timer. Han beordrede os til at gå med underbukserne på hovedet, så tisset var ud for næsen. Det var i rigtig mange timer. Og det var rigtig mange gange, forklarede den 16-årige dreng under retsmødet i mandags om anklagerne mod hans stedfar.

Drengen kunne berette om daglig vold og ydmygelser.

Skulle luge brændenælder i mørke

- Han kunne blive sur over alt. Når vi for eksempel ikke spiste op, så fik vi lussinger. Han slog så hårdt, at det brændte og var rødt. Jeg har slet ikke tal på lussingerne, men vi fik i hvert fald en flad hver dag.

Storesøsteren afgav forklaring for lukkede døre. Her fortalte hun om afstraffelse med bl.a. lugning af brændenælder i mørke.

Hun har også fortalt til politiet, at hendes stedfar forsøgte at sexmisbruge hende.