16-årig fængslet efter trafikulykke

Retten i Glostrup har varetægtsfængslet en 16-årig flugtbilist, der kvæstede en 69-årig kvinde hårdt


Vis stort kortKvinden gik i et fodgængerfelt i krydset Hold-An Vej og Sct. Jacobsvej i Ballerup, da hun blev påkørt af den 16-årige.

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En 16-årig dreng blev i dag varetægtsfænglset i fire uger, efter han i går blev anholdt for at have efterladt en hårdt kvæstet 69-årig kvinde, som han havde ramt efter at være kørt over for rødt.

Ulykken skete omkring klokken 12 i krydset mellem Hold-An Vej og Sct. Jacobsvej i Ballerup, hvor politiet netop havde eftersat en grøn Mitsubishi, fordi den kørte uden nummerplader.

Bilen fortsatte herefter over krydset for rødt lys og ramte en ældre dame i fodgængerfeltet, som ifølge flere vidner blev slynget op i luften og hen over bilen, der kom i høj fart.

Kvinden overlevede sammenstødet, men har fået skader på leveren og brud på både højre skulder, lårbensknogle og flere ribben.

Se også: 16-årig flugtbilist kvæster ældre kvinde

Efter ulykken forsøgte bilen at komme væk, men istedet smadrede den ind i et vejskilt, hvorefter føreren og hans to venner, som var med i bilen, flygtede fra stedet.

Den 16-årige, som havde kørt bilen, meldte sig selv til politiet samme aften omkring klokken 22:30, hvor han blev afhørt i næsten tre timer.

Han har østeuropæisk baggrund og mødte i retten i følgeskab med sin mor og moster.

Den tæt klippede unge mand var iført racerrød træningsjakke med hvid t-shirt og løse jeans.

Se også: Mand kvæstet af flugtbilist: Cyklist i bedring

Under hele grundlovsforhøret forholdt den unge mand sig roligt, men han nægtede at forklare sig, da dommeren afviste at lukke dørene.

Ifølge politiets vidneforklaringer havde den 16-årige lånt bilen af en ven, som netop havde købt den. Nøglen efterlod vennen hos den 16-årige, fordi hans forældre ikke måtte vide, at han havde købt en bil.

Først efter at være blevet kontaktet af både den tidligere ejer og en ven, der havde set bilen holde i krydset, gik det op for ejeren af bilen, at den 16-årige havde lånt den.

Bilen var endnu ikke omregistreret fra sin forrige ejer, men kvinden, som netop havde solgt den, vidste ikke, hvem den nye ejer var, da det var hendes mand, der havde stået for salget.