Englands mest voldelige fange tilbage i helvede

Den bevæbnede røver, der igennem flere årtier har tæsket medfanger og vagter i de britiske fængsler er nu tilbage i det fangehul, som han selv beskriver som det værste

Til venstre ses Charles Bronson klar til kamp. Til højre er skuespilleren Tom Hardy, der i 2008 potrætterede 'Englands mest voldelige fange'. (FOTO: REX/NICK RAZZELL/All Over Press/PRIVAT)
Til venstre ses Charles Bronson klar til kamp. Til højre er skuespilleren Tom Hardy, der i 2008 potrætterede 'Englands mest voldelige fange'. (FOTO: REX/NICK RAZZELL/All Over Press/PRIVAT)

Englands mest voldelige fange igennem de sidste 40 år har terroriseret alle de fængsler, som man har forsøgt at bure ham inde i.

120 gange er Charles Bronson blevet flyttet frem og tilbage mellem fængsler, der simpelthen ikke kan styre manden, der i 2000 fik en livstidsdom for en gidseltagning i fængslet.

Tæskede løs på hund
Og nu bliver manden, der nok har det bredeste kendskab overhovedet til det britiske fængselsvæsen, sendt tilbage til det fængsel, han af alle hader mest, skriver avisen The Mirror.

HMP Woodhill.

Fængslet, hvor vagterne for tre år siden var nødt til at sende hundene på Bronson, der endnu engang var gået amok. Mens han havde en hund i en hovedlås og hamrede løs på den med sin anden arm, kunne vagterne så overmande ham.

Se også: Refn giver voldspsykopat taletid

Derefter blev han sendt til fængslet Wakefield. Bronson har siden sendt flere anmodninger til premierminister David Cameron om at blive flyttet til et åbent fængsel.

Han skriver, at han er et fornyet menneske - et bedre menneske.

Brevene har dog ikke haft den ønskede virkning, så nu sendes 61-årige Bronson altså tilbage til sit eget personlige helvede.

30 år i isolation
Charles Bronson blev første gang buret inde for væbnet røveri i 1974. Dommen lød på syv år, men blev forlænget utallige gange på grund af, at manden, der har taget navn efter en hollywoodskuespiller, gjorde det til en sport at gennemtæve fængselsvagter.

Se også: 'Bronson': Voldsom og velafbalanceret 'Bronson': Voldsom og velafbalanceret

Bronson, der har det borgerlige navn Michael Gordon Peterson, var kun 19 år, da han blev buret inde første gang. Siden har kun set verden uden for murene i omkring en måned.

Af de 40 år har han tilbragt 30 år i isolation.

I 2008 instruerede danske Nicholas Winding Refn en film om Bronson med Tom Hardy i hovedrollen.