Far dømt for mishandling

En 47-årig far fra Midtfyn er idømt et års fængsel for omfattende vold og afstraffelse mod tre børn

Den 47-årig far skal et år i fængsel for mishandling af tre børn på Midtfyn. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Den 47-årig far skal et år i fængsel for mishandling af tre børn på Midtfyn. (Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

Den 47-årige BR er ved retten i Svendborg idømt et års fængsel for vold og vanrøgt mod to stedbørn og en biologisk søn.

Overgrebene mod børnene, der i dag er 13, 16 og 22 år, fandt sted fra 1998 til 2005.

Mandens nuværende samlever, som ikke er mor til nogen af børnene, var også tiltalt i et enkelt forhold i sagen, men hun blev frifundet.

Se også: Far tiltalt: Ydmygede børn med tisbukser

Den dømte mand er kun biologisk far til den yngste dreng, men har været en del af opvæksten hos de to ældste, da han var kæreste med deres mor.

Under retssagen har alle tre børn fortalt om en hverdag med frygt og vold.

- Han beordrede os til at gå med underbukserne på hovedet, så tisset var ud for næsen. Det var i rigtig mange timer. Og det var rigtig mange gange, forklarede stedsønnen C. med stille stemme.

Se også: Far tiltalt for mishandling: Min søn bør have en diagnose

Ifølge C tissede han og storesøsteren C ofte i bukserne, fordi de var skrækslagne for deres stedfar.

- Han kunne blive sur over alt. Når vi f. eks. ikke spiste op eller bare lavede nogle ulykker, så fik vi lussinger. Han slog så hårdt, at det brændte og var rødt i lang tid. Jeg har slet ikke tal på lussingerne, men vi fik i hvert fald en flad hver dag, fortalte C. i retten.

Den 22-årige steddatter blev afhørt for lukkede døre, men ifølge anklageskriftet har hun ud over volden og afstraffelse med bl.a. lugning af brændenælder i mørke også forklaret til politiet, at hun er blevet forsøgt sexmisbrugt af den 47-årige stedfar.

Flere gange har den 47-årige mand ifølge anklageskriftet forsøgt at få den dengang otte-årige datter til at røre hans lem, men det nægtede pigen. Derfor er han tiltalt for forsøg på andet seksuelt forhold.

- Hun har måske set mig gå i bad, men det er kun min kone, der har rørt mig, forklarede manden i retten, som dog ikke troede på hans forklaring.

Ifølge tiltalen har stedfaderen også spærret børnene inde på iskolde værelser og truet dem med pisk.

Forsvareren krævede frifindelse, mens anklagemyndigheden mente, at fængselsstraffen burde ligge et sted på mellem halvandet og to år.

Den 47-årige blev ifølge fyens.dk frikendt for flere af anklagepunkterne - blandt andet at for at slå med knyttet hånd mod et af børnene.

Den dømtes forsvarer, Charlotte Kjærgaard, har anket dommen, mens anklagemyndigheden overvejer, om dommen skal til vurdering hos statsadvokaten med henblik på at anke dommen.