Tiltalt for at brænde kvinde levende: Nu falder dommen

I dag falder dommen over de tre tiltalte i sagen om mordbranden i Gersagerparken, hvor 26-årige Nilab Shahkor blev brændt levende

26-årige Nilab Shahkor havde afghansk baggrund og kom fra USA til Danmark for at blive gift. Godt tre måneder efter brylluppet blev hun brændt levende. (Privatfoto)
26-årige Nilab Shahkor havde afghansk baggrund og kom fra USA til Danmark for at blive gift. Godt tre måneder efter brylluppet blev hun brændt levende. (Privatfoto)

Retten i Roskilde afsiger i dag den længe ventede dom over den 30-årige kvinde Faruk Rooma Alam, hendes 19-årige nevø, Aafaq Alam Khan, og nevøens 17-årige ven, Noureddine El Yousfi i sagen om det brutale mord, der udspillede sig i Gersagerparken i Greve sidste år, hvor de tre er tiltalt for at myrde 26-årige Nilab Shahkor ved at hælde benzin ud over offeret og sætte ild til hende.

Alle tre nægter sig skyldige.

Dommen ventes at blive afsagt klokken 13.

Se også: Anklager: De tiltalte gjorde offer til levende fakkelSe også: Mordbranden fra Greve: Sådan tændte de ild til kvinde

Anklager Henrik Bergquist lagde i sin procedure vægt på, at mordet var forberedt og planlagt. Han forklarede, hvordan tiltalte havde gjort Nilab Shahkor til en 'levende fakkel', da de antændte benzinen og brændte hende ihjel.

Parterne har til sidste blodsdråbe forsøgt at placere det fulde ansvar ved hinanden og bedyret deres egen uskyld, men anklageren fastholder, at der blev nødt til at være mindst to-tre personer involveret for at kunne holde offeret stående og overhælde hende med benzin.

Se også: Mordtiltalt om faster: Hele hendes forklaring er pis og papirSe også: Mordtiltalt: Anede ikke, hvad der foregik

Drengene siger, at det var fasteren, som var alene i lejligheden og satte ild til Nilab Shahkor. Både den 19-årige nevø, Aafaq Alam Khan, og hans 17-årige ven, Noureddine El Yousfi, siger, at de ikke vidste, hvad fasterens planer var, da de hjalp med at holde vagt og blænde et overvågningskamera på gerningsstedet. De vedholder, at ingen af dem befandt sig i lejligheden, da der blev sat ild til 26-årige Nilab Shahkor.

Faruk Rooma Alam siger modsat, at det var drengene, der satte ild til ofret, hvorefter hun gik ind i lejligheden. Her smækkede døren, og hun var nødsaget til at hoppe ud af vinduet. Hun var efterfølgende så medtaget af ulykken, at lægerne måtte lægge hende i kunstigt koma.

Se også: Tiltalt i retten: Jeg vidste ikke, der var nogen hjemme

Motivet for mordet skulle angiveligt være jalousi. Den dræbte var få måneder forinden kommet til Danmark fra USA for at blive gift med sin fætter Mashal Ghafouri, som 30-årige Faruk Rooma Alam havde haft et forhold til og var dybt forelsket i.

Igennem retssagen har hun blandt andet påstået, at de to var blevet gift ved en uofficiel ceremoni, men det afviste Mashal Ghafouri under sin vidneforklaring i retten.

Det brutale drab og de mange uenigheder har flere gange ledt til skænderier og slåskampe foran retsbygningen, hvor flere af tilhørerne har fået karantæne fra.

Retssagen bliver desuden afholdt i Holbæk, fordi sikkerheden ikke var tilstrækkelig i Roskilde.

Se også: Tiltalte for mordbrand skændtes i rettenSe også: Eksperter i mordbrand-sag: Brand var påsat

1 af 2 Den 30-årige tiltalte kvinde sprang ud fra lejlighedens vindue, efter ilden var blevet påsat. Lægerne måtte efterfølgende lægge hende i kunstigt koma. (Privatfoto)
2 af 2 26-årige Nilab Shahkor havde afghansk baggrund og kom fra USA til Danmark for at blive gift. Godt tre måneder efter brylluppet blev hun brændt levende. (Privatfoto)