Fyns Politi: Ingen mystik bag forsvundne blomster

Der er en naturlig forklaring bag forsvundne Hortensia-blomster, siger Fyns Politi

Efter tre år med løbende anmeldelser af tvyeri af den farvestrålende blomst, Hortensia, er det ved at være tid at aflive en sejlivet myte.

Det mener Fyns Polti, der har udsendt følgende pressemeddelelse:

- Der har de sidste par år været skrevet meget og fremsat mange teorier om, hvad fænomenet skyldes. En af de mest sejlivede teorier har været, at Hortensiaens grene kunne anvendes til fremstilling af et euforiserende stof, hvilket skulle være årsagen til, at kriminelle bander kørte rundt i landet og klippede Hortensia grene af.

- Der er ikke påvist en metode, hvorved der kan udvindes euforiserende stoffer af Hortensia. Derudover ligger det nu efter tre år med mange henvendelser om tyveri af Hortensia fast, at ingen af de borgere der har været udsat for fænomenet, har set hverken gerningsmænd, biler, eller andet, der med sikkerhed kan lægges fast på gerningsstederne. Derudover er politiet ikke på noget tidspunkt stødt på laboratorier eller lignede, hvor der er foregået forarbejdning af Hortensia.

- Disse oplysninger sammenholdt tyder på, at der må være en naturlig forklaring på fænomenet. Fyns Politi anmoder derfor borgerne om, udelukkende at kontakte os vedrørende Hortensia, såfremt man har set mistænkelige personer, eller spor efter samme, i sin have. Derudover hører vi rigtig gerne fra den borger, der kan "opklare" sagen og evt. kan sende os et billede af hvem/hvad der klipper eller bider Hortensia ned. Det kan ske på mail til: fyn-kommunikation@politi.dk

Sådan lyder det i pressemeddelelsen.

Forsvinder over hele landet
Over for Ekstra Bladet uddyber Asbjørn Larsen, sektionsleder, Servicecentret Fyns Politi, sagen om de forsvundne blomster.

- Vi går ud fra, at det eventuelt kan være dyr, der spiser Hortensia. Når vi har fået anmeldelser, så viser billedet, at der sker i specifikke områder. Altså at det godt kunne være kriminelle, der står bag. Men det er mere sandsynligt, at der er tale om dyr, siger Asbjørn Larsen.

- Anmeldelserne kommer i bølger. Bare inden for de seneste dage har vi fået 25 henvendelser. Jeg har ikke tal på, hvor mange vi har fået gennem de sidste tre år, men det er mange, siger han.

- Mig bekendt kan Hortensia ikke bruges til fremstilling af narkotika. Der er tale om en myte, siger han.

Ifølge Asbjørn Larsen er det ikke kun et lokalt, Fynsk fænomen.

- Det sker over hele landet, siger Asbjørn Larsen.