Se video: Så vild var biljagten gennem København

To mænd anholdt efter biljagt i København - øjenvidner fortæller om dramaet

(Screendump: Læservideo)
(Screendump: Læservideo)

Ved du noget - eller har du fotos af biljagten? Tip os på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Fodgængere måtte springe for livet, da en ti minutter lang biljagt satte Nørrebro i København på den anden ende lørdag eftermiddag.

To unge mænd i en hvid Ford forsøgte at køre fra politiet, men flugtforsøget endte i Hildursgade på Nørrebro, hvor mændene forulykkede i et venstresving.

Politiet oplyser, at man har anholdt to mænd på 22 og 23 år. Den ene var efterlyst, fordi han var udeblevet fra afsoning, oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Det var måske derfor, de havde så travlt, men nu vil de også blive sigtet for en lang række overtrædelser af færdselsloven, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Kim Nicholsen.

Biljagten begyndte i Bispebjerg i det nordvestlige København, og så gik det ellers med høj hastighed mod det indre Nørrebro.

Se også: To mænd anholdt efter biljagt: - Folk sprang for livet

Søren Christensen befandt sig i krydset ved Jagtvej og Tagensvej, da den hvide flugtbil tog svinget på hvinende dæk.

- De kørte sindssygt hurtigt. Den første politibil var lige i røven på flugtbilen, mens de andre var lidt bagefter. De må have kørt 80-90 kilometer i timen i svinget, siger øjenvidnet og fortsætter:

- Det var tæt på, at flugtbilisten ikke kunne holde bilen på vejen. Det var et held, at der ikke var nogen, der gik i fodgængerfeltet, siger Søren Christensen til Ekstra Bladet.

Kort efter drønede den hvide bil over for rødt lys ved Nørrebros Runddel. Her blev Sanne vidne til dramaet.

- Folk måtte springe for livet. Efterfølgende kom der 10-15 politibiler susende i høj fart fra alle verdenshjørner. Det var næsten som i en amerikansk film, fortæller hun.

Politiet har ingen oplysninger om, hvor hurtigt flugtbilen kørte gennem byen - eller hvor mange politibiler, der var involveret i eftersættelsen.

- Det er et antal, jeg ikke ønsker at oplyse, men der var i hvert fald nok til, at vi fik dem stoppet, siger den centrale vagtleder ved Københavns Politi, Kim Nicholsen.

 

1 af 2 (Screendump: Læservideo)
2 af 2 (Screendump: Læservideo)